Teknoloji Elektronik Eşya Tamircilerinin İşini Zorlaştırdı

Elektronik eşyalardan, video, kamera, fotoğraf makinesi gibi ürünlerin tamiratını yapan Sedat Çağın, yeni ürünlerin tamiratının daha zor olduğunu söyledi.

Sedat Çağın, "Tamir durumları önceden mekanikti ve genelde lastikler bozuluyordu. Şimdi ise, kart bozulması, videoların kafa bozulması gibi arızalar oluyor. Önceden Japon malı üretilirdi ve kalite hakimdi. Şimdi de Japon malı üretiliyor deniyor ama bunlar Çin'de üretildiği için kalite düşük oluyor. Kalite düşük olduğu içinde, müşterilere ister istemez güvenilir bir hizmet verilemiyor. Türkiye'nin şuan ki durumu Elektronik Çöplüğe dönüşmüş durumda. Alınan ürün kullanılıyor ve belirli bir zaman sonra çöpe atılıyor" dedi.

Teknoloji işimizi zorlaştırdı diyen Sedat Çağın, "İlk çıkan ürünler kaliteli ve orijinal çıkıyordu. Yedek parçaları pek bulunmuyordu ama bozulma olmuyordu. Bunların genelde lastikleri mekanik olarak bozuluyordu. Bunların tamiratı da daha kolay oluyordu. Şimdiki modellerde kasetli ama bunlarda dişli sistemi kullanılıyor. Bu ürünler da genelde Çin malı olduğu için bir sıkıntı var. Üretilen malların ve yedek parçaların kalitesiz oluşu işimizi zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.