Şansızlıklara Rağmen Yapılan Tsm Konseri Büyüledi

Balıkesir'in Ayvalık Müzik Derneği tarafından organize edilen Türk Sanat Müziği Gecesi öncesi sanatçı Ebru Nalkesen ve Şef Mehmet İriz'in yakasını şansızlıklar bırakmadı

Şansızlıklara Rağmen Yapılan Tsm Konseri Büyüledi
Balıkesir'in Ayvalık Müzik Derneği tarafından organize edilen Türk Sanat Müziği Gecesi öncesi sanatçı Ebru Nalkesen ve Şef Mehmet İriz'in yakasını şansızlıklar bırakmadı. Tüm olumsuzluklara rağmen TSM sevenler tarafından doldurulan kültür salonunda verilen konser adeta dinleyicilerin kulağının pasını sildi.
Müzik Derneği tarafından düzenlenen TSM konserine ünlü bestekâr Yusuf Nalkesen'in kızı Ebru Nalkesen'in de katılacağı açıklanmıştı. Ancak Nalkesen, ani rahatsızlığı sonrası ameliyat olmak zorunda kalmasından dolayı katılamadı. TRT'de uzun yıllar sanatçılık ve Müzik Öğretmenliği yapan Ayvalıklı müzik adamı Mehmet İriz'in şefliğini üstlendiği konsere bir gün kala kısmi felç geçirmesine rağmen sahnede öğrencilerini yalnız bırakmadığı konser, tüm aksiliklere rağmen Ayvalık'lı TSM severleri adeta büyüledi.

YUSUF NALKESEN ANISINA KIZINA VERİLECEK PLAKET VERİLEMEDİ
Önceki gece Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde Ayvalık Müzik Derneği tarafından organize edilen TSM konserinde, ünlü bestekâr merhum Yusuf Nalkesen'in anısına, kendisi gibi sanatçı olan kızı Ebru Nalkesen'e plaket verileceği açıklanmıştı. Ancak Ebru Nalkesen'in ani bir ameliyat sonrasında konsere iki gün kala yatağa mahkum kalması nedeniyle plaket verilemedi.
Ebru Nalkesen'le konser sırasında telefon bağlantısı kurularak sağlık durumunu merak eden ve salonu hınca hınç dolduran TSM hayranlarına telefondan sevgi ve saygılarını ileten Nalkesen alkış yağmuruna tutuldu.

KONSERE SAATLER KALA KISMİ FELÇ GEÇİRDİ
Aksilikler, Ebru Nalkesen'in rahatsızlığıyla bitmedi. Konserin yönetmeni ve Şef'i Mehmet İriz, konsere bir gün kala kalp rahatsızlığı nedeniyle içtiği bir ilaç nedeniyle kısmi felç geçirdi. Buna rağmen konseri iptal edilmemesi ve öğrencilerinin hevesini kırmamak için büyük fedakârlıklar yapan İriz, felçli haliyle yatağından kalkıp sahneye çıktı ve koroyu yönetti.
TRT'de uzun yıllar Türk Sanat Müziği Öğretmenliği görevinde de bulunan, Ayvalık'ın TSM'de medar-ı iftarı Mehmet İriz, "Doğup, büyüdüğüm memleketim olan Ayvalık'ta değerli Hocam merhum Yusuf Nalkesen'in şahsında, kızı ve değerli arkadaşım Ebru Nalkesen'inde konserimize katılması bizler için büyük bir onur olacaktı. Ancak konsere iki gün kala aniden rahatsızlandı ve ameliyat olmak zorunda kaldı. Arkadaşıma acil şifalar diliyorum. Aynı şekilde bende kalp rahatsızlığım nedeniyle içtiğim bir ilaç nedeniyle fenalaşıp kısmi felç geçirdim. Geçici bir rahatsızlık ama her şeye rağmen konserimize gösterilen ilgi müthişti. Salonu dolduran tüm TSM severlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

KONSERE KAYMAKAM NALBANT'TA KATILDI
Ayvalık Müzik Derneğinin düzenlediği konsere Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve Ayvalık Emniyet Müdürü Kenan Eser'inde katıldığı konserde, ünlü bestekar Yusuf Nalkesen'in yanı sıra, pek çok ölümsüz eseri TSM'ye kazandırmış ünlü bestekârların eserlerine de yer verildi.
Konserin ilk bölümünde hüzzam makamında ağır şarkılar yer aldı. Konserin ikinci bölümünde karcığar makamında ve hareketli eserler seslendirildi. Konserde TRT sanatçısı Mehmet İriz'in ağabeyi Yusuf İriz'de koroda görev yaptı ve bir parçayı da solo olarak seslendirdi. İki kardeşin sahnede ki performansları izleyenlerden tam not alırken, Ayvalık Müzik Derneği Başkanı Ferit Akova'da sahnede koroya dahil olup, solist olarak şarkılar söylemesi salonu dolduran kalabalığı coşturduğu kaydedildi.
Ayvalık'lı sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları koro'nun konserinin finalinde ise tüm salondaki TSM severlerin şarkıları sahnede ki koro ile birlikte söylediği ve alkışla tempo tutarak adeta kendilerinden geçtikleri gözlendi.