Ölümlü Kazaya Karıştığı İddia Edilen Zanlıya 4 Yıl 2 Ay Hapis

Samsun'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin ölümüne kendisiyle birlikte 5 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla yargılanan şahıs, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ölümlü Kazaya Karıştığı İddia Edilen Zanlıya 4 Yıl 2 Ay Hapis
Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen kazada, kazadan bir süre önce ralli yaptığı iddiasıyla 155 Polis İmdat Servisi'ne plakası ihbarda bulunulan 55 DZ 111 plakalı otomobil, Samsun istikametinden Bafra istikametine seyrederken direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak refüj ortasındaki beton aydınlatma direğini parçalayarak karşı şeritten gelen Yaşar K. (49) yönetimindeki 55 SF 405 plakalı otomobille çarpışmış ve kazada, Mehmet Yılmaz (25) araçtan fırlayarak olay yerinde ölmüş ve 5 kişi de yaralanmıştı. Ölümlü kazaya karışan 55 DZ 111 plakalı otomobilin sürücüsü olduğu iddia edilen Celal Y.'nin (27), Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanması sona erdi. Kazada kendisi de ağır yaralanan ve tutuksuz olarak yargılanan Celal Y., kaza sırasında araç sürücüsünün kendisinin değil kazada ölen Mehmet Yılmaz olduğunu ileri sürdü. Celal Y., "Vicdanım çok rahat. Çünkü sürücü ben değildim" dedi.

Mahkeme heyeti Celal Y.'yi suçlu bularak ölümlü ve yaralamalı kazaya karıştığı iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.