Meslek Edindirme Kursları Sergisine Yoğun İlgi

Melikgazi Belediyesi, meslek edindirme kursları sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Meslek Edindirme Kursları Sergisine Yoğun İlgi
Melikgazi Belediyesi, meslek edindirme kursları sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kayseri'de bir çok merkezde toplamda 20 daldan oluşan dersleriyle hizmet gösteren kursların, Melikgazi Belediyesi, Kültür Merkezinde gösterime açılan sergisinde vatandaşların ilgisi dikkat çekti.
Serginin açılışında konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, meslek edindirme kursları hakkında bilgi verdi. Kursların en büyük özelliğinin her yaşa hitap etmesi olduğunu belirten Büyükkılıç, "Kurslarımız gerek yetişkinlere, gerek gençlere geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Yetişkinlere yönelik olan kurslarımız; Bilgisayar, İngilizce, nakış, el sanatları, takı tasarım, kuaför, cilt bakım, seramik, ev tekstil, yemek gibi bölümlerdir. Gençlere yönelik olan kurslarımız ise genellikle ailelerin ve çocuklarımız için önemli olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) üzerine olan, matematik, fen bilgisi, Türkçe, İngilizce, sosyal bilgiler olup bunun dışında rehberlik, diksiyon ve spor üzerine de eğitim veriyoruz. Keykubat, Alparslan, Selçuk, Mimarsinan, Osman Kavuncu, Gesi olmak üzere de bir çok merkezimiz bulunuyor" ifadelerinde bulundu.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konuşmalarının ardından, dikiş ve el sanatları bölümünce ortaklaşa olarak hazırlanan çocuk giyimi defilesiyle başlayan sergi, daha sonra diğer bölümlerce yapılan ürünlerin gezilmesiyle sona erdi.