Erkek Egemenliğine 'Dur' Diyecekler

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 8 Mart Kadınlar Günü'nün 100. yılında ilçedeki kadınların her türlü erkek egemenliğine 'hayır' diyebilmek için yürüyüş düzenleyecekleri öğrenildi.

Erkek Egemenliğine 'Dur' Diyecekler
Ayvalık'ta ki kadınlar, toplum genelinde emeklerinin yok sayılmasını, sömürülmeye, yoksullaşmaya, cinsel, fiziksel, duygusal, psikolojik, ekonomik ve her türlü erkek egemenliğine 'hayır' diyebilmek amacında olduklarını belirttiler. Bu amaçla ilçede faaliyet gösteren, Bağımsız Kadın İnsiyatifi, Ayvalık Çevre Koruma Derneği, Ayküsad, Asd, Eğitim-İş, Çydd, Halkevi, Kesk (Eğitim-Sen ve Ses), Pir Sultan Abdal Derneği kadınlarının bir araya gelerek oluşturdukları 8 Mart Kadın Platformu tarafından kadınlar gününde kapsamlı bir yürüyüş yapılarak toplumda erkek egemenliğinin protesto edilerek, toplumda kadın gerçeğinin gözler önüne serilmesini, kadına karşı şiddete 'dur' demek istedikleri belirtildi.
8 Mart Kadın Platformu tarafından 2-4-6 Mart günlerinde yapılacak etkinliklerle kadınların toplumsal taleplerinin dile getirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi. Bu kapsamda, 2 Mart günü Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda saat 14.00- 16.00 arasında 'Namus Nedir' adlı bir film gösterimi sunulmasıyla başlaması öngörülen kadınlar haftasında, 4 Mart'ta ilçede yaya trafiğinin en yoğun olduğu caddelerinden Talatpaşa'da Ayvalık Kadın El Emekleri Sergisi ile "100. yılında 8 Mart'' adlı sokak sergisi ve 8 Mart standı kurularak, broşür dağıtılacağı öğrenildi.

GÜLDÜNYA İÇİN ŞARKILAR SÖYLENECEK
6 Mart Günü Ayvalık Marina önünde toplanacak olan kadınların, Marinadan Cumhuriyet Alanına kadar yürüyecek ve toplumda erkek egemenliği karşıtı sloganlar atarak, basın açıklaması yapacakları belirtilirken, yürüyüş sonrasında, Güneydoğu'da Töre Cinayetine kurban giderek, ülke genelinde simgeleşen Güldünya Şarkıları'nın söyleneceği ve bunun yanı sıra Müzik eşliğinde, Halayların çekileceği kaydedildi.
Erkek egemenliğine 'hayır' demeye hazırlanan Ayvalıklı kadınlar, 8 Mart günün hafta içi olması nedeniyle yapacakları etkinlikleri iki gün öne aldıkları belirtildi.