Tekel işçilerine sanatçılardan destek geldi

Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine, ünlü sanatçılardan destek geldi.

Tekel işçilerine sanatçılardan destek geldi
Tekel işçilerinin eylemine destek vermek üzere Kızılay'a gelen Suavi, Onur Akın, Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Grup Gündoğarken, Mazlum Çimen, Nebil Özgentürk, Tuğba Özay ve Ataol Behramoğlu'nun da yer aldığı grup, Sakarya Caddesi girişinde Tekel işçileri tarafından karşılandı.

Ellerindeki karanfilleri Tekel işçileriyle vatandaşlara dağıtan sanatçılar daha sonra atılan sloganlar eşliğinde Türk-İş Genel Merkezi önüne geldiler. Burada işçilere seslenen sanatçılar, ''Tekel işçilerinin yanlarında olduklarını ve eylemlerini desteklediklerini'' ifade ettiler.

ÇADIRLARI GEZDİLER

Açlık grevindeki işçileri de ziyaret eden gruptakiler, bir süre işçilerle sohbet etti. Gruptakiler, daha sonra Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ve sendika yöneticileriyle bir süre toplantı yaptı. Sanatçılar daha sonra çadırları gezerek işçileri ziyaret etti.

Bu arada, Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu üyeleri, Tekel işçilerine destek amacıyla Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Tekel işçilerinden bir grup, kendilerine destek amacıyla bir günlük açlık grevi yapan Pir Sultan Abdal Derneği üyelerini ziyaret etti. Tekel işçileri, açlık grevi yapanlara desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Açlık grevi yapan Tekel işçilerinden sağlık durumları bozulan ikisi daha hastaneye kaldırıldı.