Arınç kadın siyasetçilere yaklaşmasın

Meclis'te yaşanan kavganın ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç'ın, Güldal Mumcu'yu uyarmasıyla ilgili tartışmaya CHP'li Canan Arıtman da katıldı.

Arınç kadın siyasetçilere yaklaşmasın
CNN TÜRK yayınına katılan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun odasına girerek oturumu iyi yönetmediğini söylemesiyle ilgili olarak, "Arınç özür dilemeli. Bu kadına yönelik şiddettir" dedi.

YÜRÜTMENİN YASAMAYA MÜDAHALESİ

Arıtman, Arınç'ın bir daha böyle şeyler yapmaması için söz vermesi gerektiğinin altını çizdi. Arıtman, “Hışımla, sinirden titreyerek girip Mumcu’yu azarlaması, aşağılamaya çalışması asla kabul edilemez. Yürütmenin yasamaya müdahalesi vahimdir. Bir kadın siyasetçiye uygulanan şiddet ise daha da vahimdir” diye konuştu.

6 AY KADIN SİYASETÇİLERE YAKLAŞMASIN

Arıtman konuşmasına şöyle devam etti: “Bana da basın yoluyla hakaret etti. ‘Eşinize söylenmesini istemediğiniz sözleri başka kadınlara da söylemeyin’ dedim. Fakat ıslah olmadığı anlaşılıyor. Arınç’a 6 ay süreyle kadın siyasetçilere yaklaşmama, psikiyatriste gitme gibi yaptırımlar uygulanmalı. Kadına şiddetin hiçbir haklı unsuru olamaz. Savcıları da göreve davet ediyorum. Arınç’a re’sen dava açmaları gerekir.”