Düzce'de Belediyelere 20 Milyon Liralık Maaliyet

Çevre ve Orman Bakanlığı ve İSKİ'nin birlikte yürüttüğü Havza Koruma Programı'nın taşıma hatlarının Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİBKAB) üyesi belediyeler tarafından yapılacak olmasına belediyelerin sıcak bakmadığı öğrenildi

Çevre ve Orman Bakanlığı ve İSKİ'nin birlikte yürüttüğü Havza Koruma Programı'nın taşıma hatlarının Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİBKAB) üyesi belediyeler tarafından yapılacak olmasına belediyelerin sıcak bakmadığı öğrenildi.
Düzce ili alt yapı ve arıtma sistemi ile ilgili olarak yürütülen Havza Koruma Programı arıtma, terfi merkezleri ve taşıma hatları olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Arıtma ve terfi merkezlerinin Çevre ve Orman Bakanlığı ile İSKİ tarafından ortaklaşa yapılacağı programda taşıma hatlarının da Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİBKAB) tarafından gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Program dahilinde projenin 2013 yılının sonuna dek tamamlanılması planlanılırken taşıma hatlarının yapımının yaklaşık 20 milyon liralık maliyeti olduğu öğrenildi. DİBKAB üyesi belediyeler tarafından paylaşılacak olan bu bedelin altından ise birlik üyesi belediyelerin kalkması mümkün gözükmüyor.
Edinilen bilgilere göre, DİBKAB konu ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'nda görüşmelerde bulunmak için harekete geçmeye hazırlanıyor. Yetkililer ise bu projenin gerçekleşmesi için bakanlık yolu ile edinilecek bir hibe kredinin olması gerekliliğinden bahsederken aksi halde belediyelerin yıllık bütçelerine yaklaşan bu bedeli karşılayamayacaklarını ifade ettiler.