Demokrasi hedefinden asla geri dönmeyecektir

Başbakan Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında demokrasi hedefinden dönülmeyeceğini kaydederken 'Sorunların çözülmesi için herkese görev düşüyor' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında “ Toplumsal barış, huzur ve istikrarın önemine vurgu yaptı. Başbakan, "Bugün herkes görmüştür ki, Türkiye, modern, özgür, ileri, aydınlık bir demokrasi hedefinden asla geri dönmeyecektir. Bu dava milletin davasıdır" dedi.

Türkiye’nin, koyduğu hedeflere kararlılıkla ilerlediğini kaydeden Erdoğan,"Milletimizin büyük değişim iradesi ve ilerleme azmi bu tarihi yürüyüşümüzün en temel itici gücü olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan, "Değişim derken, hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu değişimden söz ediyorum" ifadesine yer verdi.

"Bu dava milletin davasıdır"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün herkes görmüştür ki, Türkiye, modern, özgür, ileri, aydınlık bir demokrasi hedefinden asla geri dönmeyecektir. Bu dava milletin davasıdır. Bu ideal milletin idealidir. Bu medeniyet sancağını taşıyan da yine bizzat milletin ta kendisidir. Biz de gücümüzü ve meşruiyetimizi aziz milletimizin işte bu hak ve özgürlük iradesinden alıyoruz. Bu yol, her alanda ileri, her alanda örnek, demokrasisiyle de, ekonomisiyle de güçlü bir Türkiye’ye çıkacaktır."

"Hedef, 2023’te Türkiye’yi en gelişmiş 10 ülke arasına sokmak"

Hedeflerinin, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü olan 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, altyapı çalışmalarını tamamlamış, bilim ve teknolojide en üst seviyelere gelmiş, tam demokrasiye geçmiş, her türlü oligarşik vesayet ilişkisinden kurtulmuş, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi kurabilmiş, demokratik, müreffeh bir Türkiye’dir."

Erdoğan, konuşmasında demokrasi-refah bağlantısına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye’de demokrasinin standartlarının yükseldiği her dönemde, özgürlüklerin genişlediği her dönemde, refah artmış, huzur artmış, ekonomi atılıma geçmiştir. Demokrasinin askıya alındığı, tartışıldığı, vesayet altında bırakıldığı her dönemde de Türkiye gerilemiş, demokrasiyle birlikte soframızdaki ekmeğimiz de küçülmüştür."

"Sorunların çözümünde herkese görev düşüyor"

Başbakan Erdoğan, sorunların çözülmesi için herkese sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Erdoğan, "Burada her insanımıza büyük sorumluluklar düşüyor, kurumlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. En çok da siyasetçilerle birlikte aydınlarımıza, fikir adamlarımıza, sanatçılara, medya temsilcilerine ve toplum önderlerine görev düşüyor" diye konuştu.

"Laf değil iş üretiyoruz" diyen Erdoğan, "Bir ülkede ekonomik güven ve istikrar yoksa ne özel sektör bu yatırımları yapabilir ne de bu yatırımlara kaynak ayrılabilir" dedi.