KKTC'deki Selin Ardından Lefkoşa'da Özel Önlemler

Kıbrıs'ta aşırı yağışlar ve barajların taşması sonucu meydana gelen sel, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Göçmenköy, Taşkınköy, Marmara bölgelerinde özellikle dere yataklarına yakın yerlerde oturanlar için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

KKTC'deki Selin Ardından Lefkoşa'da Özel Önlemler
Kıbrıs'ta aşırı yağışlar ve barajların taşması sonucu meydana gelen sel, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Göçmenköy, Taşkınköy, Marmara bölgelerinde özellikle dere yataklarına yakın yerlerde oturanlar için tehlike oluşturmaya devam ediyor.
Lefkoşa'nın birçok bölgesinde araçlar su içerisinde kalırken, itfaiye ve sivil savunma ekipleri araçlar içerisinde mahsur kalanları kurtarmak için yoğun çaba harcıyorlar. Gönyeli'deki Mirage Restaurant'ın önünden geçen derenin taşması sonucu araçlar sürüklendi. Polis ve sivil savunma ekipleri, araçlarda kalan insanları kurtarmak için büyük çaba harcadı. Sel sularından kurtulmak için trafik levhasına çıkan 2 kişi ve minibüs içerisinde mahsur kalanlar dozer yardımıyla kurtarıldı.

GÖÇMENKÖY'DE YOĞUNLUK
Göçmenköy'de de sokaklar ve birçok ev sular altında kaldı. Göçmenköy Köprüsü'nün de yıkılma tehlikesi bulunduğu belirtildi. Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Lefkoşa Polis Müdürü Pervin Gürler de Göçmenköy Köprüsü çevresinde bulunuyorlar. Halka sürekli olarak evlerinden çıkmamaları yönünde çağrılar yapılmasına karşın suyun akışını görmek isteyen veya bölgedeki durumları öğrenmek isteyen vatandaşlar kritik noktalarda toplanıyor. Uyarıları dikkate almayan bazı vatandaşların görevlilerin
çalışmalarını zorlaştırdıkları gözlemleniyor.
Göçmenköy'de Yeni Yüzyıl İlkokulu civarından başlayarak yolların kapalı olduğu belirtildi. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı da, Göçmenköy bölgesine projektörlü araç gönderdi.

RİSK BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLECEK
Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, Taşkınköy, Göçmenköy ve Marmara bölgelerinde risk altında olan vatandaşların tahliye edileceğini açıkladı. Bulutoğluları, bölgede suların yükselmesiyle risk altında kalan vatandaşlardan isteyenlerin Saray Otel'e yerleştirileceğini söyledi. Vasıtası olanların belediyeden ikamet belgesi alarak, olmayanların ise 185 numaralı telefondan talep edilmesi halinde belediye aracı yollanmak suretiyle Saray Otel'e yerleştirildiğini ifade eden Bulutoğluları, "Tahliye
isteğe bağlı olarak gerçekleştiriliyor ancak gecenin ne getireceği belli olmaz. Suların yükseldiği yerlerdeki vatandaşlara risk almamalarını öneririz" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ
Kötü hava koşulları bazı bölgelerde de elektriklerin kesilmesine yol açtı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi ve çevresinde elektrikler güvenlik nedeniyle kesildi. Yılmazköy bölgesinde ise yağışlardan kaynaklanan arızalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. Cengizköy'de trafo merkezinde meydana gelen patlama bölgenin elektriksiz kalmasına yol açtı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, arızaların giderilmesi için ekiplerin gece boyunca çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. Atun, vatandaşlara da
uyarıda bulundu ve evlerinde su seviyesi elektrik şalterleri seviyesine kadar ulaşan vatandaşların derhal şalterlerini kapatmalarını istedi.

BARIŞ VE RUH HASTANESİ'NDEKİ HASTALAR NAKLEDİLDİ
Sel suları altında kalan Barış ve Ruh Hastanesi'ndeki hastalar da Thalassamia Merkezi'ne nakledildi. Hastaların burada rahat etmesi için gereken önlemler alınıyor. Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, öğle saatlerinden itibaren Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde çalışmaları takip ediyor.