Okuma Kampanyasında Dereceye Giren Veliler Ödüllendirdi

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu, 'Okuyan bir yuva için okuyan ebeveynler' sloganıyla başlattığı okuma kampanyası sonunda yaptığı sınavda dereceye giren velileri ödüllendirdi.

Okuma Kampanyasında Dereceye Giren Veliler Ödüllendirdi
Valili Toplantı Salonu'nda yapılan ödül törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Kültür Müdürü Bahri Akbulut, Özel Ergin İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Acar, öğretmenler ve sınavda dereceye giren veliler katıldı.
Yozgat Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan okuma kampanyası kapsamında Yozgat'ta da çeşitli kampanyaların başlatılarak, okum alışkanlıklarının artırıldığını belirterek, "Özel Ergin İlköğretim Okulu'da bu kampanyaya destek vermiş ve kendisi bir kampanya düzenlemiş ve kampanya sonunda okunan kitaplardan velileri sınava tabi tutmuştur. Bu kitapları okuyan velileri ise ödüllendirmiştir. Ben kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Okuma yazma kurslarına büyük önem verdiklerine değinen Vali Çiçek, Yozgat'ta okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek için kurslar açıldığını ve Türkiye Genelinde bu kurslarda büyük başarı elde edilerek Yozgat'ın ikinci olduğunu söyledi.
Daha sonra konuşan Özel Ergin İlköğretim Okulu Müdürü Ali Acar, Okulu sadece dersten ve müfredattan ibaret veya SBS, ÖSS'ye öğrenci hazırlayan bir kurum olarak görmediklerini belirterek, "Biz okulu, öğrencileri hayata hazırlayan ileriye yönelik onlarda olması gerekenleri vermeye çalışan bir kurum olarak görüyoruz. Öğrencilerin sosyal yaşamına, kişiliğine, ailesine bakan yönleri var. Bu anlamda bizde 'Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında okulumuzda ebeveynler okuyor kampanyası düzenledik. Bu kampanya içeriğinde çocuk eğitimiyle ilgili bir kitap belirledik. Velilerimiz bu kitapları okudu. Bizde daha sonra sorular hazırlayarak bir sınav yaparak velilerimizi değerlendirdik. Burada amacımız sadece değerlendirme değil dereceye girenleri ödüllendirerek bu işi teşvik etmekti. Bu gün burada dereceye giren velilerimizin ödüllerini takdim edeceğiz. Bu tür kampanyalarda bize destek veren başta Valimiz Amir Çiçek'e Milli Eğitim Müdürümüz Sebahattin Gamsız'a ve diğer tüm ilgililere ve velilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, okuma kampanyası sonunda yapılan sınavda dereceye giren velilerin ödülleri ve teşekkür plaketleri verirken ayrıca Atatürk'ün nutuk kitabını hediye etti.