Karayolları Arazisinin Gümüşhane Üniversitesi'ne Devri

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane Üniversitesi'nin yerleşke alanının bitişinde olan Karayolları 101. Şube Şefliği'nin Üniversite'ye devri konusunun son aşamaya geldiğini söyledi.
Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, üniversitenin gelişmesi için önem arz eden Karayolları arazisinin devri konusunda Gümüşhane milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ile birlikte konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından geçtiğimiz hafta Gümüşhane'ye gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan destek talebinde bulunulduğunu belirtti. Devlet Bakanı Yılmaz'ın çalışmaya destek vereceğini ve maddi kaynak için Devlet Planlama Teşkilatı'nın çalışacağını ve gereken desteğin esirgenmeyeceğini ifade eden Milletvekili Aydın, açıklamasında şunları söyledi:
"Gümüşhane Üniversitesi şehrin geleceğidir, parlayan şehrimizin yıldızıdır. Üniversitemizin kurulduğundan bu yana büyük yatırımların getirilmesi ile doğru bir şekilde alt yapısı tamamlanarak tüm istekleri ile yakından ilgileniliyor. Bu bağlamda Karayollarına ait arazinin devri konusunda sağlanan mutabakat neticesinde Karayolları ile devir için arazi takası aşamasına gelinmiştir. İnşallah yerleşkenin de Üniversitemize devredilmesi ile beraber ayakları yere daha sağlam basan, kentimizi ve ülkemizi ileri ufuklara götürecek, enerjisi ile şehrimizin dinamiklerini harekete geçirecek alt yapıya büyük katkı sağlanacaktır. Üniversitemiz, Kent insiyatifi, sivil toplum örgütleri ve siyasi mekanizma olarak bu anlamda çalışmalar yürüten tüm hemşerilerimizin geleceğe daha büyük umutlar ile bakabilmesi bizleri memnun etmektedir. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen AK Parti iktidarımıza, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Devlet Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a bakanlıklarına bağlı ilgili Genel Müdürlüklerine ve özellikle yöremizin tüm taleplerinde ve isteklerinde desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ederim. Bu çalışmalarda ekip halinde hareket edilmiş, Sayın Vali Enver Salihoğlu, Prof. Dr. Yahya Doğan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İhsan Günaydın, İl Başkanı Yusuf Özgün ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile beraber yürütülmüştür. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."