Gümüşhane'de Liselerarası Basketbol Müsabakaları Yapıldı

Gümüşhane'de Okul içi Beden Eğitimi Spor İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Erkekler Basketbol müsabakaları finali Gümüşhane Lisesi ile Kanuni Ticaret Meslek lisesi arasında oynandı

Gümüşhane'de Liselerarası Basketbol Müsabakaları Yapıldı
Gümüşhane'de Okul içi Beden Eğitimi Spor İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Erkekler Basketbol müsabakaları finali Gümüşhane Lisesi ile Kanuni Ticaret Meslek lisesi arasında oynandı.
Seyircilerin büyük ilgi gösterdiği ve Aydın Doğan Spor Salonunun tamamen dolduğu müsabaka sonunda kazanan taraf Gümüşhane Lisesi oldu. İkinci Kanuni Ticaret Meslek lisesi olurken, üçüncülüğü Öğretmen Lisesi aldı. Yarışmaya toplamda 7 takım katıldı.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nunda izlediği final maçı sonrasında dereceye giren takımlara ödüllerini Vali Salhoğlu ile Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Turan verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, spor karşılaşmalarına duyulan ilginin kendisini memnun ettiğini belirterek, "İlimizde sporu güçlendirmek için çocuklarımızın daha fazla spor yapmaları gerekmektedir. Kulüplere bu konuda önemli görevler düştüğü gibi bizlerinde çocuklarımıza daha fazla spor alanları kazandırmamız gerekmektedir. Bu amaçla Valiliğimizin öncülüğünde başlatmak üzere olduğumuz 'Eğitim için spor, spor için salon' projesi ile 5 yıl içerisinde spor salonu olmayan İlköğretim okulu kalmayacaktır. Böylelikle bütün çocuklarımızı en az bir branşta kendilerini ifade edecek bir spor dalına yönlendirmiş olacağız. Çocuklarımızın başarıları; onların sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer almalarından sonra kendilerine duydukları özgüvenin sonucudur. Ben bu yarışmada dereceye giren ekiplerimizin yönetici ve öğretmenlerini kutlar, bu organizede emeği geçen herkesi tebrik ederim" dedi.