Tavşanlı'da 4 Bin Öğrenci Sbs'de Sınavında Ter Döktü

Tavşanlı'da yaklaşık 4 bin öğrenci, Dershaneler Birliği tarafından gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ter döktü.

Tavşanlı'da 4 Bin Öğrenci Sbs'de Sınavında Ter Döktü
İlçedeki dershanelerin bir araya gelerek oluşturduğu Dershaneler Birliği SBS'yi ortak hazırlama kararı aldı. Buna göre sınav için açılan başvurulara 4 binin üzerinde öğrenci başvurdu.
Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Dershaneler Birliği Başkanı Muhammet Kocabey, sınavların 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapıldığını söyleyerek, başvuran öğrencilerin yüzde 90'ından fazlasının sınava iştirak ettiğini kaydetti.
Yapılan bu sınava, daha önce yapılmış tüm sınavlardan daha çok katılım sağlandığını vurgulayan Kocabey, "SBS'yi Dershaneler Birliği olarak ortak yapmamızın en önemli sebebi toplam kalite adına eğitimde güzel işler ortaya koymaktı. Sınavların tek yapılması ilçede faaliyet gösteren tüm dershanelere ekonomik katkı sağlarken, bu katkının öğrenciye geri dönüşümünü düşündüğümüzde önemli fayda oluşturacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu sınavın sonucunda öğrencilerin Tavşanlı genelindeki sıralama yerini aşağı yukarı görmüş olacaklarını belirten Muhammet Kocabey, sınavın YGS sistemine göre gerçekleştirildiğini bildirdi.
Kocabey, tüm öğrencilere önümüzdeki sınav süreci boyunca başarılar diledi.