Sanayi Verimliliği Konferansı Düzenlendi

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi GAPSUN Konsorsiyumu çerçevesinde 'Sanayide Enerji Verimliliği ve Finansmanı Konferansı' düzenlendi.

Gaziantep Teknopark ve KOSGEP Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) işbirliğinde düzenlenen "Sanayide Enerji Verimliliği ve Finansmanı Konferansı" Anatolian Otel'de gerçekleştirildi.
Konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TEKMER Müdürü Selçuk Eriş, düzenlenen konferanslarla, işletmelere enerji verimliliği ve finans kaynaklarına erişim konusunda bilgi verildiğini söyledi.
Eriş, "GAPSUN Konsorsiyumu, dünya işletmelerine hizmet sunan en geniş bilgi ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı'nın bir paçasıdır. GAPSUN Konsorsiyumu ortakları KOBİ'lere yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme ve danışmanlık gibi hizmetler vermektedir. Biz de bu doğrultuda işletmelere yönelik bu konferansları gerçekleştiriyoruz. KOBİ'ler arası ticari işbirliğinin kolaylaştırılması, yenilikçiliğin teşvik edilmesi, teknoloji ve bilgi aktarım hizmetleri sunmakla beraber AB projeleri ve fonlarına erişim
sağlamaktadır" dedi.
GAPSUN Konsorsiyumu olarak, Avrupa İşletmeler Ağının projesi kapsamında ''Sanayide Enerji Verimliliği ve Finansmanı" konusunu ele aldık" diyen Selçuk Eriş, "Proje kapsamımızdaki faaliyetlerin serisine devam ediyoruz. İlk faaliyetimiz, Gaziantep sanayisinde tekstil ve gıda sektöründeki çalış taylardı. Avrupa işletmeler ağı projesi dünyanın 45 ülkesinde yürütülen, yaklaşık 4 bin tane çalışanı olan, büyük bir projedir" şeklinde konuştu.
Daha sonra MMO Gaziantep Şubesi Enerji Komisyonu Başkanı Hilmi Öztemir, "Sanayide Enerji Verimliği ve Gaziantep'teki Örnekler" konulu bir sunum yaptı.
Öztemir, yaptığı sunumda, enerji verimliği çok mühim bir konuma geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Biliyorsunuz ki fosil yakıtlar artık bitmek üzeredir. Bunların rezervleri kalmamakta ama biz bunları biraz daha kullanabileceğiz. Ayrıca biz çok enerji tüketiyoruz. Bunu verimli kullanmalıyız. Fabrikalarda modası geçmiş kazanlar kullanılıyor. Bunlarla enerji verimliliği sağlanması çok zordur. Her şeyin bir ömrü var ve bu süre bittikten sonra değiştirilmesi gerekiyor. Bunlar yapıldığı takdirde enerji verimliliği sağlanması daha çok olacaktır"
Yapılan sunumlardan sonra katılımcıların sorularıyla konferans sona erdi.