Özel Bahar İlköğretim Okuluna Beyaz Bayrak

Gümüşhane Özel Bahar İlköğretim Okulu, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan dolayı Beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazandı

Gümüşhane Özel Bahar İlköğretim Okulu, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan dolayı Beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazandı.
Okul Müdürü Fikri Kılınç, Beyaz bayrak sertifikasını Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Doç.Dr Turgut Şahinöz'ün elinden aldı. Gümüşhane Sağlık İl Müdürü Şahinöz de, yaptığı açıklamada, okul sağlığı açısından belirli bir standartların uygulandığını bunlardan çevre, kantin, lavabo gibi fiziki mekanlarda denetim yapıldığını söyledi.
Standartlara uygun okulların denetiminin Beyaz bayrak alımından sonra devam ettiğini belirten Şahinöz, sözlerine şöyle devam etti: "Gelişmiş toplumlarda okullar sağlık açısından çok önem arz ediyor. Bir okulun beyaz bayrak alması temizlik ve hijyen kurallarına uygun olması çocuklarında sağlıklı davranışlar edinmesini sağlıyor ve o çocuklar ilerleyen zamanlarda edindikleri davranışlara göre hareket ediyorlar. Bunun sonucunda öğrencinin vasıtasıyla anne ve babaya da sağlıklı davranışlar yansımaktadır."
Günümüzde ortalama yaşam süresinin yükseldiği ve yaşlı insanlarda kronik hastalıkların artması nedeniyle sağlık harcamaların da arttığını ifade eden Şahinöz, bunu önlemenin yolunun okullarda sağlık eğitimi verilmesi ve bu şekilde çocuklarda sağlık bilincinin aşılanması olacağını söyledi.
Avrupa'da birçok okullarda okul doktoru ve okul hemşiresinin bulunduğunu belirten Şahinöz, Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda çocuklarda sağlık eğitimlerin verilmesi ve her öğrencinin sağlık taramasından geçmesi konusunda çabaladıklarını söyledi.
Sağlık Müdürlüğü olarak okullarda farklı projelerin olduğuna değinen Şahinöz, 'Beslenme Dostu Okul', 'Okul Sağlığı' projeleri ile gerekli sağlık eğitimlerinin verileceğini ve okulların Beyaz bayrak alması adına destek olacaklarını sözlerine ekledi.
Sertifika törenine Gümüşhane Sağlık Müdürü Doç.Dr. Turgut Şahinöz ile Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
(RE-BK-HO-Y)

FOTOĞRAF: GUM-beyaz1,2