Çetin Doğan'ın Avukatı: 'Müvekkilim Emniyette Basit Bir Odada Tutuluyor'

'Balyoz Güvenlik Harekat Planı' soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin susma hakkını kullandığını ve gözaltında kaldığı süre içerisinde kitap okuyarak vakit geçirdiğini söyledi

"Balyoz Güvenlik Harekat Planı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin susma hakkını kullandığını ve gözaltında kaldığı süre içerisinde kitap okuyarak vakit geçirdiğini söyledi.
Müvekkili Çetin Doğan'la görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen avukatı Celal Ülgen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülgen, "Müvekkilim Çetin Doğan, şuanda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ve susma hakkını kullanıyor. Yarın cumhuriyet savcılığına sevk edilmesini bekliyoruz. Kendisi içeride sadece kitap okuyarak vakit geçiriyor" dedi.
Ülgen, Uğur Mumcu'nun kaleme aldığı 'Terörsüz Özgürlük' kitabını gazetecilere göstererek "Yalnız bu kitap değil, bir de Ayşe Kulin'in Umut adlı bir kitabına başladı. Çetin doğan'ın özelliği o, kitap okuyamadan duramıyor. Özellikle bu kitabı okudu" diye konuştu.
Çetin Doğan'ın emniyette "basit bir odada" tutulduğunu ifade eden Ülgen, "Nezarette değil, basit bir odada bekletiliyor. Sadece bir divan ve iki tane sandalye var" dedi. Çetin Doğan'ın yakalanmadan önce kaçacağı şeklindeki iddialar sorulan Ülgen, "Bir füze ayarlıyoruz. Ayarlayabilirsek aya kaçacağız" diye espriyle yanıtladı.
"Müvekkilinin terör örgütü yöneticiliği ve üyesi" olmaktan dolayı gözaltında tutulduğunu ifade eden Ülgen, "Diğer komutanlara diğer gözaltına alınanlara ne sorulmuşsa aynı iddialarla ilgili sorular soruluyor. İşin ilginç tarafı bu iddialar soyut iddialar. Somut iddia yok. Müvekkilime isnat edilen iddia, sadece terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak. Ve bunların hepsi soyut iddialardır. 70- 80 soru var. Müvekkilim susma hakkını kullandı" dedi.
Çetin Doğan'ın, 11 Nisan tarihinde torununun yaş gününe gitmeyi istediğini sözlerine ekleyen Ülgen, "Gidiş ve dönüş için planları vardı" diye konuştu.