Emekli Orgeneral Fırtına'nın Avukatından Gözaltı Tepkisi

'Balyoz Darbe Planı' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın Avukatı Atilla Hekimoğlu, 'Müvekkilim emniyette boşuna tutuluyor, ifadesini ancak başsavcılar alabilir' dedi

"Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın Avukatı Atilla Hekimoğlu, "Müvekkilim emniyette boşuna tutuluyor, ifadesini ancak başsavcılar alabilir" dedi.
Emekli Orgeneral Fırtına ile gözaltına tutulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görüştükten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Hekimoğlu, ''Müvekkilimin sağlık durumu iyi. Burada tek başına bir odada tutuluyor. Ancak burada hukuki hiçbir işlem yapılmıyor'' diye konuştu.
Hekimoğlu, Adalet Bakanlığı'nın 2006 yılında devlet memurlarının yargılanması ile ilgili çıkarttığı genelgeyi hatırlatarak, ''Müvekkilim burada ifade vermeyecek. Polisin ifade alması genelgeye göre mümkün değil. İbrahim Fırtına kuvvet komutanlığı yapması itibariyle soruşturması ancak başsavcılar tarafından yürütülebilir. İfadesini başsavcılar alabilir. Emniyet Müdürlüğü'nde fuzuli yere tutulmaktadır. Burası otel gibi kullanılacak, burada ifade vermeyecek'' şeklinde konuştu.
Suçlamalar konusunda ne müvekkiline, ne de kendisine bir şey söylenmediğini de belirten Atilla Hekimoğlu, "Müvekkilimin en kısa sürede adliyeye sevk edilmesini bekliyoruz'' dedi.
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.