Baykal, Müjdat Gezen'in 50. Sanat Yılı Gecesine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen'in 50. sanat yılı nedeniyle düzenlenen geceye katıldı.

TİM Maslak Show Center'de düzenlenen geceye Baykal'ın yanı sıra çok sayıda sanatçı ve oyuncu katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, Müjdat Gezen'i yalnız bırakmamak için Ankara'nın yoğun siyasi gündeminden koparak geldiğini söyledi. Gezen'in çok önemli bir insan olduğunu belirten Deniz Baykal, "Gerçek bir sanatçı. Kendi yeteneklerini sanatçı olarak topluma yansıtırken, bir yandan da köklü tiyatro kültürünün toplumda yaygınlaşması için sanki
bir devlet kurumu gibi sorumluluk üstlenen, gençleri yetiştiren, bütün imkanlarını, varlığını bunun için harcayan ve mutluluk duyan bir insan. Bu yönü ile örnek bir insan" şeklinde konuştu.
CHP lideri Baykal, Müjdat Gezen'in ekonomik desteğe muhtaç hale gelen sanatçıları kendi kaderine bırakmamak için çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü de ifade ederek, "Bunların da reklamını yapmıyor. Bu yönü her türlü takdirin üzerinde değer taşıyor. Toplumumuza örnek gösterilmesi gereken bir sanatçı kimliği var. Çizgisi ve değerleri çok sağlam. Esen rüzgara göre yelken açan bir insan değil" dedi.