'Milyar Dolar'lık miras insanı öldürür'

Birikimlerini bir yardım kuruluşunda değerlendireceğini belirten Rus oligark Vladimir Potanin, dev mirasın insanlar için faydadan çok zarar getireceğini söyledi.

2,1 milyar Dolar'lık servetin sahibi olan Potanin’in iki oğlu ve bir kızı bulunuyor. The Financial Times’a özel röportaj veren Potanin, servetinin daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için vakıf çalışmalarını sürdürüyor.

Kendi çocuklarına miras bırakıp bırakmayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Potanin, “Bir milyon dolarlık bir rakam bir kişinin iyi bir eğitim alması, zorlanmadan iyi bir iş kurması için yeterli bir rakam. Milyar Dolar'lık bir transfer ise onları öldürür. Artık hayattan zevk almaları imkansız hale gelir.” değerlendirmesinde bulundu.

Zenginliğinin büyük çoğunluğunu 1990’lı yıllarda gerçekleştirilen özelleştirmelere elde eden Potanin’in hayatın anlamını belirlediği cümlesi de hayli ilginç: “Benim hayatımın hedefi artık para kazanma değil, insanların faydasına çalışacak vakıflar. Henüz hangi vakıf ve yardımlaşma kurumuna paramı aktaracağım konusunda karar vermedim.”