Kilis'te Park Yasağı Uygulaması

İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Kilis'te, bulunan tüm ana caddelerde uzun süreli olarak araç park etmek 30 dakika ile sınırlandırıldı.

Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Kilis Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından araçlarını caddelere ve kaldırımlara park eden araç sürücülerine gerekli uyarılar yapılırken, karara uymayan araç sürücülerine de park yasağını ihlalden para cezası uygulanacağı belirtildi.
Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut "Gelişmekte olan ilimizde çağdaş bir trafik bilincinin oluşturulması, modern şehirciliğin gelişmesi ve trafik kültürünün bir yaşam biçimi olarak kabul edilebilmesi bizler ve vatandaşlarımız için bir zorunluluk haline gelmiştir. Trafik akışının kesintisiz devam etmesi, trafik hizmetlerinin verimli, düzenli ve zamanında gerçekleştirilmesi, bu kapsamda caddelerimize uzun süreli park yapan araç sürücülerinin uyarılarak park yasağına uyulmasını sağlamak ve sürücülerin
geçici 30 dakikalık bekleme yapabileceklerini bildirmek amacıyla Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından gerekli uyarılar yapılmaktadır. Cadde üzerlerinde belirtilen 30 dakikalık süre içerisinde park yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak bu uyarılara uymayan araç sürücülerine park yasağını ihlalden para cezası uygulanacaktır" dedi.