Aşıcılık-budamacılık, Seracılık Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama-Araştırma Merkezi tarafından desteklenen 'Aşıcılık-Budamacılık, Seracılık ve Mutfak Hizmetleri Eleman Yetiştiriciliği' kursunu bitiren 46 kursiyere

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama-Araştırma Merkezi tarafından desteklenen "Aşıcılık-Budamacılık, Seracılık ve Mutfak Hizmetleri Eleman Yetiştiriciliği" kursunu bitiren 46 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
GAP Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törene, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadettin Karahocaligil, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, GAP Bölge Müdürü Mehmet Kara, İŞ-KUR Şanlıurfa Müdür Vekili Mahmut Kaya, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Kısa bir açılış konuşması yapan GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadettin Karahocaligil, istihdamın artırılması, işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve işsizlerin meslek sahibi olmalarını amaçlayan kurslar teorik ve uygulamalı
olarak iki aşamada gerçekleştirildiğini söyledi. Karahocagil, "Seracılık, Aşıcılık-Budamacılık kursu uygulamaları Osman Bey Kampusü'ndeki seralarda ve meyve bahçelerinde, teorik dersler ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü Brifing salonlarında verildi. 'Mutfak Hizmetleri Eleman Yetiştiriciliği' kursu Harran Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu, uygulamalar ise yine aynı bölümünün mutfağında uygulamalı olarak devam etti. Bu kursları bitiren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadettin Karahocaligil, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, GAP Bölge Müdürü Mehmet Kara, İŞ-KUR Şanlıurfa Müdür Vekili Mahmut Kaya, kursiyerlere sertifikalarını verdi.