Ak Partili Hüseyin Tuğcu Belçika'da Hemşehrileriyle Hasret Giderdi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri ile birlikte gittiği Belçika'da, Belçika Parlamentosu ve Senatosu ile Avrupa Parlamentosu'ndaki resmi görüşmelerinden sonra, Türk dernek ve vakıfları ziyaret etti

Ak Partili Hüseyin Tuğcu Belçika'da Hemşehrileriyle Hasret Giderdi
AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri ile birlikte gittiği Belçika'da, Belçika Parlamentosu ve Senatosu ile Avrupa Parlamentosu'ndaki resmi görüşmelerinden sonra, Türk dernek ve vakıfları ziyaret etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu (AK Parti), Malatya Milletvekili Mehmet Şahin (AK Parti), İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ (CHP) ve Muğla Milletvekili Metin Ergün'ün (MHP) yer aldığı heyet, sivil toplum kuruluşlarından, Belçika Türk İslam Diyanet Vakfı'nın Beringen Fatih Camii'ni ziyaret etti. Burada vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet, Türk vatandaşlarının inanç ve kültürlerini kaybetmeden, birlik içerisinde olmalarının sevindirici olduğunu belirtti.
Milletvekili Tuğcu ve Dışişleri Komisyonu heyeti, Brüksel'den sonra Anvers ve Beringen'i ziyaret etti. Beringen Maden Müzesini gezen ve Beringen Cami lokalinde de vatandaşların sorunlarını dinleyen heyete, vatandaşlarımız, özellikle pasaport harçlarına yapılan zamlar, bedelli askerlik ücretlerinin yüksekliği ve araçlarıyla Türkiye'ye giden vatandaşların triptik sorunlarını dile getirdiler.
Milletvekili Tuğcu ve heyet daha sonra belediye başkan yardımcısı Ergün Top ile başkonsolos Deniz Çakar hanım ile görüştü.
Tuğcu, vatandaşlarımızın Türkiye'yle bağlarını koparmadan, bulundukları ülkeye uyum sağlamalarına, Belçika'da sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel hayata tam olarak katılmalarının önemine değindi.
Milletvekili Tuğcu görüşmeler sonunda yaptığı değerlendirmede, "Belçika'daki resmi görüşmelerin yanı sıra Türk vatandaşlarımız ile görüşmelerde çok yararlı temaslar sağlandı. Belçika'daki sivil örgüt temsilcileri ile bir araya gelerek, Türk vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Bu sorunların çözümü için gayret sarf edeceğiz" dedi.