Ünlü Yazarlar, İzmir'in Duraklarında Buluştu

'Dünya Öykü Günü' için ünlü yazarların katılımıyla edebiyat dolu günler hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'İzmir'in öykülerini anlatanlar' unutulmaz yazarları da duraklarda İzmirlilerle buluşturmaya başladı.

Ünlü Yazarlar, İzmir'in Duraklarında Buluştu
"Dünya Öykü Günü" için ünlü yazarların katılımıyla edebiyat dolu günler hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İzmir'in öykülerini anlatanlar" unutulmaz yazarları da duraklarda İzmirlilerle buluşturmaya başladı.
Halit Ziya Uşaklıgil'den Attila İlhan'a, geçtiğimiz günlerde vefat eden Dinçer Sezgin'den, Şükran Kurdakul'a, Necati Cumalı'ya, Samim Kocagöz, Mahmut Özay, Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Kemal Bilbaşar'a kadar "İzmir'in öykülerini anlatan" unutulmaz kalemler, duraklardaki reklam panolarında İzmirliler'le buluştu.
"Dünya Öykü Günü" etkinlikleri kapsamında İzmir'in her yanındaki duraklarda "İzmir'in öykülerini anlatanlar"ı yaşatan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği 2 günlük "Öykü İşlikleri" etkinliğiyle de özellikle çocuk ve genç öykücüler yetiştirilmesine önemli katkı sağlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Eylül ayında da "Şiir durakları" projesiyle Necati Cumalı'dan, Nazım Hikmet ve Edip Cansever'e kadar uzanan 15 şairin 16 eserinden oluşan afişleri, kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda bulunan 75 durak raketine koymuş ve bu çalışma İzmirlilerin büyük bir ilgisiyle karşılaşmıştı.