Musabeyli'de Eğitime Büyük Önem Veriliyor

Kilis'in Musabeyli Kaymakamı Harun Yücel, ilçede eğitimin üst seviyelere taşınması için herkesin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

Kilis'in Musabeyli Kaymakamı Harun Yücel, ilçede eğitimin üst seviyelere taşınması için herkesin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.
Kaymakam Yücel, okullarda başarı oranının yüzde 90 seviyeye çıkmasını hedeflediklerini belirterek, "2009-2010 eğitim - öğretim yılı başarı için ilk yıl olacak. Önümüzdeki yıllarda başarımız daha da artacak. Musabeyli ilçesinde eğitimin üst seviyelere taşınması için öğretmen ve idarecilere büyük görevler düşüyor. Her öğretmen sınıfındaki her öğrencinin başarısını arttırmak için gayret sarf etmelidir. Bu eğitim dönemi sonundaki sınavlarda başarılı öğrenci sayısını arttırmalıyız. Bu konuda da öğretmen ve
idarecilere büyük görevler düşmektedir. Geleceğimizin emanetçisi olacak gençlerimize eğitim en iyi şekilde verilmelidir. Öğretmen, idarecilerin yanında öğrenci velilere büyük görev düşmektedir. Okul öncesi eğitime önem veriyoruz. Yarının büyükleri olacak bu yavrularımız, iyi eğitim aldıkları takdirde ülkemiz ve ilçemiz için büyük bir kazanım olacaktır. Devlet, olarak imkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonrada yapacağız. Vatandaşlarımız çocuklarının eğitimi için ellerinden geleni yapmaları
gerekiyor. Öğrencilerimiz de derslerine iyi çalışarak, ailesine ve öğretmenlerine alacakları ders notları ile kendilerine yapılacak yatırımın ne kadar isabetli olmasını ispatlamaları gerekiyor. Eğitime yapılan yatırım bir anda alınmıyor. Yıllar, sonra yaptığınızın karşılığını alıyorsunuz. Hedefimiz bu yıl başarı oranımızın yüzde 90 seviyesine çıkarabilirsek, ilerisi için bu yüzdenin üzerine çıkmamız gerekecek. Ben öğretmenlerimize ve öğrenci kardeşlerimize güveniyorum" dedi.