Hitit Üniversitesi Senatosu, İsklip'e Meslek Yüksekokulu Açma Kararı Aldı

Çorum Hitit Üniversitesi Senatosu İskilip'e Meslek Yüksek Okulu (MYO) açılması için karar aldı.

Çorum Hitit Üniversitesi Senatosu İskilip'e Meslek Yüksek Okulu (MYO) açılması için karar aldı.
Hitit Üniversitesi, İskilip Kaymakamlığı'nın ilçede bir meslek yüksekokulu açılması talebini inceleyerek olumlu buldu. İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İskilip'te bir Meslek Yüksek Okulu açılması konusunda Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'ne gerekçeli bir talep dilekçesi göndererek, üniversitenin ilçeye okul açılması konusunu değerlendirmesini talep etti. Üniversite yönetimi bu talebi kendi bünyesinde değerlendirerek, senato gündemine aldı.
Şubat ayı toplantısını İskilip ilçesinde yapan Hitit Üniversitesi Senatosu İskilip'de Meslek Yüksekokulu ile ilgili Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer ile yaptığı görüşmeler ve incelemeler sonucunda İskilip'te bir Meslek Yüksek Okulu kurulması yönünde karar aldı.

İLK ETAPTA 3 BÖLÜM AÇILACAK
İskilip'te MYO açılmasıyla ilgili senato kararı almadan önce, üniversite yönetimi yüksekokula dönüştürülmek üzere devredilmesi planlanan "İskilip Anadolu Lisesi" binasını inceledi. İncelemeler sonucunda lisenin çeşitli tadilatlardan geçtikten sonra MYO binası olabileceği konusunda görüş bildirildi. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere, İskilip Belediyesi, İskilip Anadolu Lisesi karşısında yer alan eski Tekel binası da üniversiteye tahsis edilecek. Bu bina öğrenci yurdu olarak, İskilip
Belediyesi tarafından yenilenecek. Bu yurdun yanı sıra, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını giderebileceği, özel yurt, apart ve misafirhane gibi yatırımlar da Kaymakamlık ve belediye tarafından teşvik edilecek.
Senato tarafından alınan karara, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olumlu görüş bildirirse Hitit Üniversitesi 4. meslek yüksekokuluna kavuşacak. Açılacak olan Meslek Yüksek Okulu'nda ilk olarak deri teknolojisi, kontrol ve otomasyon sistemleri ve el sanatları bölümleri yer alacak. İlerleyen yıllarda koşullara göre Meslek Yüksek Okulu'na yeni programlar da eklenebilecek. Hitit Üniversitesi açılacak olan yeni Meslek Yüksekokulunu geliştirmek için var olanlara ek olarak her türlü akademik ve teknik altyapıyı hızla
hazırlıyor.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, İsklip'e yüksekokul kurulması için alınan kararda ilçede faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi'nin olanakları ve altyapısının büyük etkisi olduğunu söyledi.
İskilip halkının yüksek okul açılmasıyla ilgili çok heyecanlı ve istekli olduğunu dile getiren Rektör Kılıçkaplan, bu kararın alınmasından önce İskilip'in maddi ve manevi anlamda koşullarını incelediğini vurguladı.
İskilip'te dericilik, el sanatları gibi sanayi kollarının gelişmişliğinin meslek yüksekokulu açılmasında ön planda tutulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kılıçkaplan, "MYO açmak zor değil, fakat sürdürülebilirliğini sağlamak ve açılan MYO'a öğrenci talebini arttırmak önemlidir. MYO'ların amacı doğrudan sanayiye ara eleman yetiştirmektir. Bu MYO'da öyle bölümler açmamız gerekir ki hem yörenin, maddi, manevi ve beşeri kaynaklarını kullanabilelim hem de bu alanda yetişen öğrencilerin istihdamını sağlayalım. Bu
MYO için öngördüğümüz Deri Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Sistemleri ve El Sanatları Bölümü, tamamen yörenin temel sanayi uğraşlarıyla doğrudan ilişkilidir. Yani yörenin altyapısı göz önünde tutularak bölümlerin açılmasına karar verilmiştir" dedi.

İSKİLİP, ÖĞRENCİLERİN SOSYAL VE KÜLTÜREL GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAYACAK DÜZEYDE
Hitit Üniversitesi Senatosu, MYO açılması yönünde karar almadan önce İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer'i dinledi.
Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Sezer, İskilip'in sosyal ve kültürel alanlarının ve olanaklarının yeterli düzeyde olduğunu belirttiler. İskilip'e yeni bir Halk Eğitim Merkezi binası yapılacağını söyleyen Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Sezer, İskilip'te yeterli derecede, sosyal tesis, konferans salonu, spor tesisleri gibi alanların olduğunu ifade ettiler. Bu doğrultudaki yapılaşmaların hızla devam ettiğini ifade eden Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Sezer, MYO'yu tercih edecek öğrencilerin
her türlü gereksinimlerini karşılayacaklarının sözünü verdiler.