Deve Güreşi Festivali'nde 100 deve yarışacak

Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesinde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığında belde ve ilçe belediye başkanları ve deve güreşi organi

Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesinde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığında belde ve ilçe belediye başkanları ve deve güreşi organizatörleri bir araya gelerek yeni düzenlemeleri konuştu. Buna göre halı gecesi adına yapılan gecenin yapılmayacağını, güreşecek develerin en fazla 100 adet olacak. Deve güreşinde video çekimi de yasak.

Toplantıya, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay ve organizatörler Metin Çetin, İsmail Gezer, Akın Pazarlıoğlu, Nihat Altınkaya, Ömer Savaş, Tayfun Bayır, İsmail Bozdağ, Ali Eşsiz, Mustafa Çimgöz ve Zeki Açık katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaptığı açıklamada, "Biz yıllardır bölgelerimizde yapılan geleneksel deve güreşlerini yaşatmak istiyoruz. Fakat son yıllarda deve güreşlerinin belediyelerimize ekonomik yönden sıkıntı yarattığı ortada. O yüzden daha önce deve güreşi yapmamayı bile bütün Belediye Başkanları olarak düşünmüştük. Ama bu işi gönüllü olarak organizatörlük yapan arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda masrafları yarı, yarıya düşürmek şartıyla deve güreşlerini yapmaya karar verdik. Belediye Başkanı arkadaşlarımızla ortak kararlar aldık." dedi.