Yoncalı Barajı ile 12 bin hektarlık arazi suya kavuşacak

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya'nın Arguvan ilçesinde yapılması planlanan Yoncalı Barajı'na gelecek yıl için 7 milyon 500 bin

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya'nın Arguvan ilçesinde yapılması planlanan Yoncalı Barajı'na gelecek yıl için 7 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldığını, inşaat çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını belirtti.

Ölmeztoprak, yaptığı açıklamada, Yoncalı Barajı'nın, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürülen çalışmalar sonucu 'iz ödenek'li projeler kapsamından çıkartılarak uygulanabilir projeler içine alındığını ifade etti. 10 Haziran'dan itibaren proje çalışmalarına hız kazandırıldığını anlatan Ölmeztoprak, "Yüklenici firmayla sıkıntılar giderilerek ve DSİ yetkilerle irtibata geçilerek baraj gövdesi projelerinin baraj inşaatında çalışmalara başlanacaktır." dedi.

Yoncalı Barajı ile Arguvan ovasındaki 12 bin hektar sahanın sulu tarıma açılacağını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, "Baraj inşaatına 1996 yılında başlanılmış olup geçirimsiz malzeme sahasında gövde içi yeterli kil olmadığından, baraj projesi 'ön yüzü beton kaplamalı baraj' olarak revize edilmiş ve bu çalışma tamamlanmıştır. Yapılan mukayeseli keşif sonucu kil çekirdekli kaya dolgu baraj yerine yapılacak, ön yüzü beton kaplamalı baraj tipinin daha ekonomik olduğu görülmüştür. Sulama sistemini klasik sistemden borulu sisteme dönüştürme çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar neticesinde 12 bin hektar olan sulama sahası yaklaşık 15 bin 500 hektara çıkarılacak. Bölgenin tarımsal üretimi ve ekonomisi canlanacak." şeklinde konuştu.