E-okul - Okula kayıtsız çocuklarla ilgili olarak yapılacak işlemler

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar.E-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul giriş paneli.

E-okul - Okula kayıtsız çocuklarla ilgili olarak yapılacak işlemler
E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar.E-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul giriş paneli.E okul veli bilgilendirme sistemi girişi ile öğrenci yada veliler bilgi edinebiliyorlar.E-Okul e-okul.meb.gov.tr adresinden yada sitemizdeki "e okul veli bilgilendirme sistemi" linki ile e-okul girişi yapabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 02/12/2010 tarih ve 18531 sayılı “Mecburi Öğretim Çağındaki Okula Kayıtsız Çocuklar” konulu yazıları ile Okula kayıtsız çocuklarla ilgili olarak yapılacak işlemleri açıkladı.E okul veli bilgilendirme sistemi girişi ile öğrenci yada veliler bilgi edinebiliyorlar.E-Okul e-okul.meb.gov.tr adresinden yada sitemizdeki "e okul veli bilgilendirme sistemi" linki ile e-okul girişi yapabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 02/12/2010 tarih ve 18531 sayılı “Mecburi Öğretim Çağındaki Okula Kayıtsız Çocuklar” konulu yazılarında; “Mecburi öğretim çağında olup okula kayıtsız çocukların isim ve adres bilgileri e-okul sisteminde ilçe milli eğitim müdürlükleri okula kayıtsız çocuklar ekranına güncellenerek aktarılmıştır. Bilindiği üzere Anayasamız ve diğer yasalar gereği "Her öğrenci velisi yahut vasisi veya aile başkanı çocuğunun mecburi ilköğretim kurumuna muntazaman devamını sağlamakla ve özrü yüzünden okula gidemeyen çocuğun durumunu en geç üç gün içinde okul idaresine bildirmekle yükümlüdür. Mülki amirler, eğilim müfettişleri ve zabıta teşkilatı ilköğrenim çağındaki çocukların mecburi ilköğretim kurumlarına devamlarını sağlamakla veli yahut vasi veya aile başkanlarına ve okul idarelerine yardımla ve her türlü tedbiri almakla vazifelidirler."

Okula kayıtsız çocuklarla ilgili olarak;

1-İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından okula kayıtsız öğrenciler. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin 16"ncı maddesi kapsamında ikametlerine uygun okullara yönlendirilecektir.

2-Okul yönetimleri tarafından oluşturulacak bir ekiple kayıtsız çocukların ikametleri ziyaret edilerek okula kayıtları için gerekli tedbirler alınacaktır.

3-Durumları Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumlarında Yetiştirici Sınıf Açılmasına İlişkin Yönerge'ye uygun olan öğrenciler YSOP sınıflarına alınarak öğrenimleri tamamlandıktan sonra yaş ve seviyelerine uygun sınıflara aktarılacaktır.

4–222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanun'un 52'nci maddesinde belirtilen yetkili ve sorumlu kişi ve kurumlar tarafından devamsız öğrencilerin okula kazandırılmasına ilişkin her türlü tedbirler alınacak, ayrıca sorumlular hakkında yasal yaptırımların uygulanması sağlanacaktır.

5–2004 doğumlu çocukların kasılları Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 15'İnci maddesi kapsamında yapılarak veli isteği üzerine bu öğrencilerin kayıtları bir yıl ertelenecek (e-okul/öğrenci işlemleri/ ayrılma işlemleri veli isteği İKY.I5.madde bölümünden) veya anasınıfına aktarılacaktır (e-okul/öğrenci işlemleri/sınıfı/anasınıfı bölümünden).

6-Söz konusu çocuklar ve aileleriyle birebir görüşülmeden kayıt olamama gerekçeleri işaretlenmeyecek, bu çocukların okula kazandırılması için periyodik çalışmalar devam ettirilecektir.

7-Okula kayıt edilemeyen çocukların gerekçeleri belgeye dayandırılacaktır (Vefat edenlerin nüfus kayıtlarının kapatılması sağlanacak, mezun olanların diploma kayıt örnekleri ile büyükelçilikler bünyesinde öğrenim gören çocukların öğrenci belgeleri alınacak, adresi değişenlerin yerleşim yeri adres belgeleri temin edilecektir).

8-Sağlık durumu öğrenime devam etmesine engel çocukların rapor almaları sağlanarak kayıtları yapıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31'inci maddesi kapsamında ayrılma işlemleri yapılacaktır.” açıklamasında bulunuldu