Başkan Ergün: Ayancık'ta musluklarından kaynak suyu akıyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde yaz aylarında şehir şebekesine Karakestane Kaynak Suyu'nun verilmesiyle vatandaşların kaynak suyu kalitesinde su tükettiği

Sinop'un Ayancık ilçesinde yaz aylarında şehir şebekesine Karakestane Kaynak Suyu'nun verilmesiyle vatandaşların kaynak suyu kalitesinde su tükettiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, projenin ilçede yürütülen en önemli çalışmaların başında geldiğini bildirdi.

İlçede 3 yıldır devam eden projeyle 30 yıllık su özleminin geride kaldığını kaydeden Ergün, 2.5 milyon TL'ye mal olan projenin kısa sürede kendini amorti etmesinin beklendiğini söyledi. Ergün, "İlçeye cazibeyle getirilen su, belediyeye personel ve elektrik tasarrufu sağlıyor." dedi.

Başkan Ayhan Ergün şunları kaydetti: "Devlet Bakanı Faruk Özak'ın, daha önce Bayındırlık ve İskan Bakanı iken sağlamış olduğu kredi imkanıyla başlatmış olduğumuz ve yaz başında da açılışını yaptığımız kaynak suyu, şu anda musluklarımızdan akıyor. Saf, temiz, leziz, şişelemeye uygun kriterlerdeki suyun ilçe halkımızla buluşturmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bizim için en önemli projelerin başında geliyordu. Şu anda maliyetini en aza indirdiğimiz suyumuz, cazibeyle geliyor. Elektrik ve personel masrafı ve diğer masraflardan da tasarruf yaparak ilçemizi orta ve kısa vadede rahatlatan bu projemizle ilgili tüm Ayancık halkından hayır duaları alıyoruz. Emeği geçen ve destek olanlara bir kez daha teşekkür ediyorum."