Vali Arslan Köy Yollarında İnceleme Yaptı

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, merkez köylerindeki yol iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi

Vali Arslan Köy Yollarında İnceleme Yaptı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, merkez köylerindeki yol iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Köy kahvehanesinde köylülerle soba başında ısınıp çay içen Vali Arslan, vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını diledi.
Vali Yılmaz Arslan, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri müdürü Abdurrahman Özdemir olduğu halde merkeze bağlı Çaypınar, Yaylabayır, Çanacık ve Karıncalı köylerine ulaşımı sağlayan 14 kilometre uzunulğundaki grup köy yolunda incelemelerde bulundu. Çalışmaları denetleyen Vali Arslan, yol genişletme ve zemin bakım çalışmasıyla ilgili bilgi aldı. Ayrıca, İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapımı geçekleştirilen Yeşilova, Toybelen, Yeroluk köylerinin birbirine bağlayan, Toybelen köyünden geçen kısmının çok dar olması nedeniyle bu köye yapılan çevre yolu bağlantısı menfez çalışmasını inceledi. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin tarafından yeniden yapılan Grup Köy Yolu, İl Özel İdaresi ekiplerinin kendi imkan ve ekipmanları ile yeniden yapılıyor.

KÖYE ÇEVRE YOLU
3 Köye ulaşımı sağlayan Yeşilova, Toybelen, Yeroluk Grup Köy Yolunun Toybelen köyü içerisinden geçen kısmının çok dar olması ve ağır vasıtaların geçişinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması amacıyla yapımına kısa süre önce başlanan Toybelen Köyü Çevre Yolu Çalışması, dere yatağına yapılan menfez çalışmasının tamamlanmasının ardından yeni güzergahında hizmet vermeye başlayacak. Menfez çevre yolu çalışmasını yerinde inceleyen Vali Arslan, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Abdurrahman Özdemir'den de teknik bilgiler aldı.

ÖNCE ALT YAPI SONRA ASFALT
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, merkez Yeşilova köyüne bağlı olan Piren Mahallesinin ulaşım sorununu da çözme sözü verdi. Çökmelerin meydana geldiği ve çukurların oluştuğu birbuçuk kilometrelik yolu inceleyen Vali Arslan, köylülerin yola asfalt istemesi üzerine, "Bundan sonra oturmayan, altyapı çalışması tamamlanmayan hiçbir yola asfalt atmayacağız. Asfalt yapıyorsak bir kere yapacağız. Ama uzun süre hizmet verecek, bozulmayacak şekilde bunu yapacağız. Bizim israf edecek, paramız yok. Bizim öncelikli amacımız, yapımı devam eden yollarımızın altyapı çalışmalarını bu yıl içerisinde tamamlamak, seneye kadar oturacak. Stabilizesi tamamlanmış yollarımızı da önümüzdeki yıl içerisinde halkımıza uzun süre hizmet verecek şekilde asfaltlamak" dedi.
Vali Yılmaz Arslan, Yaylabayır, Yeşilova ve Toybelen köylerinde köylüler ile sohbet etti. Kahvehanede sobanın etrafından köylülerle beraber sınıp çay içen Vali Yılmaz Arslan, vatandaşların sorunlarını dinledi, köylerdeki parke çalışması ve köy konağı inşaatları hakkında bilgi aldı.