Odunpazarı Belediyesi ve işadamlarının katkısıyla 60 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi, 3 Aralık Dünya Özürlüler günü kapsamında işadamlarının katkısıyla alınan 60 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahipler

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi, 3 Aralık Dünya Özürlüler günü kapsamında işadamlarının katkısıyla alınan 60 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Tekerlekli sandalyelerin dağıtım törenine AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, AK Parti İl Başkanı Salih Koca ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Milletvekili Öztürk, geçen iki ay içinde Türkiye'de 7 bin 500 engelli vatandaşı iş sahibi yaptıklarını söyledi. Hükümetin engellilere yönelik birçok çalışması olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle dedi: "Özürlü vatandaşlarımızı toplumun içine alan bir zihniyetle çalışıyoruz. Dünya Özürlüler Günü'nde sadece kutlama mesajı yerine zaten geleneksel hale gelen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde sizleri bir araya getirdik. Hükümetimizin özürlülere yönelik çalışmaları mahalli idareler ve bu konudan sorumlu olan bakanlık yetkililerince yerine getiriliyor."

Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı ise görevde bulundukları 7 yıldan bu yana etkinlik kapsamında bin 500 tekerlekli sandalye dağıtıldığını kaydetti. Sakallı, "Çetintaş Giyim´in katkılarıyla bugün 60 tekerlekli sandalye veriyoruz. Organizasyona katılanlara teşekkür ederim. Engellilerimize bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.