Ceyhan Belediye: 58 - Samsun Basketbol: 65

Salon: Ceyhan Spor Salonu

Hakemler: Özlem Yalman – Ahmet Tatlıcı – Burak Anlatıcı

Ceyhan Belediye (58): Ayşe Dilek Ünüvar 6 (6 ribaund – 3 asist),

Salon: Ceyhan Spor Salonu

Hakemler: Özlem Yalman – Ahmet Tatlıcı – Burak Anlatıcı

Ceyhan Belediye (58): Ayşe Dilek Ünüvar 6 (6 ribaund – 3 asist), Hülya Özkan 2 (2 ribaund – 1 asist), Julie Ann Mc Bride 13 (8 ribaund – 6 asist), Adeola Olasunkanmi Wylie (4 ribaund), Monique Coker 15 (7 ribaund), Bengü Arseven 6 (2 ribaund – 3 asist), Aisha Mohammed 16 (12 ribaund)

Samsun Basketbol (65): Cansu Aslan (1 ribaund – 3 asist), Deniz Boz 7 (1 ribaund – 2 asist), Gülşah Akkaya 14 (5 ribaund – 2 asist), Ebru Ünal (1 ribaund), Nazlı Güler 6 (4 ribaund – 2 asist), Jessica Adair 8 (10 ribaund – 1 asist), Tatum Brown 16 (10 ribaund – 1 asist), Alexis Gray 14 (5 ribaund – 1 asist)

1. Periyot: 15-21

2. Periyot: 10-15

3. Periyot: 18-17

4. Periyot: 15-12

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 7. hafta mücadelesinde, Samsun Basketbol, konuk olduğu Ceyhan Belediye'yi 65-58 mağlup etti.

Ligde oynadığı 7 karşılaşmada bir galibiyet elde eden Samsun Basketbol, Ceyhan Spor Salonu'nda konuk olduğu Ceyhan Belediyesi'ni 58-65'lik skorla mağlup ederek ligdeki 2. galibiyetini almış oldu.

Karşılaşmaya iki takım da isabetsiz şut tercihleri ve karşılıklı top kayıpları ile başlarken Samsun Basketbol, ilk 3 dakikalık bölüm 3-4 önde geçti. Aisha Mohammed ile skor üreten Ceyhan Belediye'ye orta mesafeli atışlarla cevap veren konuk takım, Alexis Gray ve Gülşah Akkaya ikilisinin basketleriyle oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. Pota altından bulduğu basketlerle skoru eşitlemek isteyen ev sahibi ekip, rakibinin içeriden kaydettiği isabetlere engel olamayınca 7. dakikaya 12-17'lik Samsun temsilcisinin, üstünlüğüyle girildi. Kötü gidişata mola alarak son vermek isteyen Ceyhan Belediyesi, çeyreğin son bölümünde de sayı bulmakta zorlanınca Samsun Basketbol, ilk periyodu 15-21'lik skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrek Bengü Arseven ve Jessica Adair'in karşılıklı sayıları ile başlarken, 13. dakikada skor 19-25'e geldi. Bu dakikadan sonra iki takım da skor üretmekte zorlandı. Hücumdaki suskunluğunu Deniz Boz'un pota altından kaydettiği basketle bozan Samsun Basketbol'a Monique Coker'in turnikesiyle cevap veren Ceyhan Belediye, aradaki farkın açılmasına engel olmaya çalıştı. Etkili oyununu sürdüren Gülşah Akkaya, art arda bulduğu isabetlerle 17. dakikada durumu 23-32'ye getirdi. Devrenin son bölümünde Tatum Brown ve Nazlı Güler'in sayılarıyla farkı çift haneli sayılara çıkaran Samsun Basketbol, soyunma odasına 25-36'lık skorla galip giden taraf oldu.

Alexis Gray ve Tatum Brown'un basketleriyle üçüncü çeyreğin hemen başında 8-1'lik bir seri yakalayan Samsun Basketbol, 23. dakikada skoru 26-44'e taşıdı. Mola sonrası Ann Mc Bride'ın boyalı alan sayıları ve Bengü Arseven'in turnikesiyle skor bulan Ceyhan Belediyesi'nde Monique Coker de devreye girince ev sahibi ekip 13-0'lık bir seri ile cevap verdi ve 27. dakikada durum 39-44'e geldi.

Samsun temsilcisi, rakibinin serisini Alexis Gray'in turnikesiyle sonlandırırken Ceyhan Belediyesi, Ayşe Ünüvar'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle cevap verdi. 5 sayıya kadar inen farkı Deniz Boz ve Alexis Gray'in başarılı oyunlarını sürdürmesiyle tekrar açan Samsun Basketbol, son 10 dakikaya 43-53'lük üstünlükle gitti.

Final periyoduna Deniz Boz'un üç sayılık isabeti ile başlayan konuk takıma Monique Coker'in orta mesafeli atışı ve Ann Mc Bride'ın üçlüğü ile karşılık veren Ceyhan Belediyesi, 33. dakikada skoru 50-56'ya getirdi. Boyalı alandan bulduğu basketlerle skor üstünlüğünü sürdüren Samsun Basketbol, Tatum Brown'ın etkili oyunuyla farkı tekrar çift haneli sayılara çıkardı (50-60).

Aisha Mohammed ile oyuna ortak olmak isteyen ev sahibi ekip, rakibinin sert savunmasına karşı skor üretmekte zorlanınca karşılaşmanın bitimine 4 dakika kala skor 54-60'a geldi. Mücadelenin son bölümünde de rakibinin aradaki farkı eritmesine izin vermeyen Samsun Basketbol, karşılaşmadan 58-65'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.