Beşiktaş-Bursaspor maçı (Heyecan dorukta)

Beşiktaş Bursaspor'la karşılaşıyor. Beşiktaş Bursaspor maçı Lig TV ve Justin TV'den canlı olarak izleniyor.Beşiktaş Bursaspor maçının canlı olarak aşağıdaki linklen takip edebilirsiniz. Beşiktaş Bursaspor maçını Lig TV ve Justin TV'den canlı olarak izleyebilirsiniz.

Beşiktaş-Bursaspor maçı (Heyecan dorukta)
MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

Beşiktaş’ın bu seneki ruh hali haftadan haftaya değişiyor ama hafta içi Avrupa Ligi’nde elde edilen başarı nedeniyle siyah beyazlıların Bursaspor maçına moralli çıkacakları kesin.

Bursaspor cephesinde Beşiktaş’ın tam tersi bir durum hâkim zira yeşil beyazlılar Süper Lig’de yoluna gayet başarılı bir şekilde devam ediyorken Avrupa’da neredeyse başarısızlık rekoru kırmaya hazırlanıyor.

İki takımın maç öncesi durumlarına bakıldığında elbette tek düşüncesi üç puan olan taraf ev sahibi Beşiktaş Ertuğrul Sağlam öncelikli planlarını muhtemelen kaybetmemek üzerine yapıyor.

Beşiktaş’ta en kuvvetli bölge hemen hemen her golde parmağı olan Guti, enerjisi ve iki yönlü oyunuyla Ernst ve bölgesinin en iyi oyuncularından biri olan Aurello’nun oluşturduğu orta saha. Bu orta sahanın gününde olması siyah beyazlıların hücum hattına da olumlu yansıyarak takımın gol sıkıntısı çekmesini engelliyor ancak aynı olumlu ifadeleri savunma için kullanmak mümkün değil çünkü hem bireysel hem de kolektif açıdan hemen hemen her maçta hata yapan Beşiktaş defansı yaşanan puan kayıplarının çoğunun müsebbibi durumunda.

Bursaspor’un ise en önemli özelliği futbolcuların fiziksel açıdan üst seviyede olmaları ve saha içindeki uyumları. Yeşil beyazlıların kadrosunun Beşiktaş’ a göre “yeteneksiz” olarak değerlendirilmesi mümkün ancak Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri birbirlerinin açıkları kapatmak için o denli uğraşıyor ki bu durum Bursa ekibinin iki senedir büyük takımlara kafa tutmayı başarmasının da en büyük nedeni. Ertuğrul Sağlam’ın şablonu itibariyle Bursaspor maçlara genellikle savunma ağırlıklı bir anlayış içinde çıkıyor ve bu sistemde yakalanan her gol pozisyonu altın değerinde. Ancak yeşil beyazlıların en büyük sorunu Turgay, Sercan, Volkan veya Ozan gibi isimlerin elde edilen bu gol fırsatlarını olumlu değerlendirmede zorlanmaları.

Neticede bugünkü maç öncesi Beşiktaş seyirci, moral ve rakibine kıyasla yetenek avantajına sahipken Bursaspor da ligdeki konumu itibariyle rahat, uyumlu ve fiziksel açıdan rakibine kıyasla güçlü bir görüntü veriyor.

İki takımın da en başarısız oldukları mevkiler göz önüne alındığında Beşiktaş’ın galibiyet için yapılması gereken savunma hatalarını en aza indirmek, Bursaspor için ise son vuruşlarda başarılı olmak.

Umarım beklendiği gibi üst seviyede ve güzel bir maç olur.


TARAFTARLAR ARASINDA KAVGA

Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesinde iki takım taraftarları arasında kavga çıktı.

Balıkesir'den gelen Beşiktaşlı taraftarlara Gebze'de Bursasporlu taraftar saldırdı.

Uzun süredir birbirleriyle oynadıkları maçlarda konuk takımın taraftarları stada alınmazken, bugünkü maç öncesi değişen bu karar baş ağrıtacağa benziyor.

Balıkesir'den Beşiktaş-Bursaspor maçı için İstanbul'a gelen Beşiktaş taraftarları, Gebze yolunda Bursaspor taraftarlarının saldırısına uğradı. İddiaya göre çok sayıda Bursaspor taraftarı Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu araçların önünü keserek tacizde bulundu. Arabalardan inenlerin birbirini itmeye ve yumruklaşmaya başladığı olay, araya giren sağduyulu taraftarlar tarafından büyümeden önlendi.

Polis kayıtlarına geçmeyen ve vukuat bulunmayan olaydan sonra Bursaporlu taraftarların İstanbul'a seyri polis kontrolünde yapılmaya başlandı.

Şekerpınar üzerinden İstanbul'a topluca gelen Bursasporlu taraftarlar, şu anda Çamlıca gişelerinde bekletiliyor. Taraftarlar Fiyapı İnönü Stadı'na polis kontrolünde ve topluca götürülecek...