Başbakan Erdoğan: İmam hatiplinin harama el uzatmaktan ne denli sakındığını biliyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatiplilerin harama el uzatmaktan ne denli sakındıklarını çok iyi bildiğini, öğrencilik yıllarında yaşadığı bir an

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatiplilerin harama el uzatmaktan ne denli sakındıklarını çok iyi bildiğini, öğrencilik yıllarında yaşadığı bir anı ile aktardı. İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'in (ÖNDER) genel kuruluna katılan Erdoğan, statükocuların imam hatip zihniyetinden rahatsız duyma sebebinin de bu hassasiyet olduğunu ifade etti.

Erdoğan, ÖNDER'in Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlediği 6. İmam Hatipliler Kurultayı açılışına katıldı. Kur'an'ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, imam hatipli olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İmam hatiplilerin çektiği zorluklara ve gördüğü baskılara değinen Erdoğan, öğrencilerin okurken de okuldan sonra da aşağılanıp, hor görüldüğünü söyledi. Hocaların bile aşağıladığını aktaran Erdoğan, "Öyle hocalarımız çıktı ki içeride dışarıda bize 'cenaze yıkayıcısı' dediler. İmam hatiplileri böyle tanımlamaya çalıştılar. 'Zenci' dediler, 'doktor olamazsınız' dediler, "Muhtar bile olmazsınız" dediler. Allah'a şükür bugün gelinen nokta ortada. Biz imam hatip sıralarında kardeşiliği, paylaşmayı gördük. Bugün de aynı şeyi, paylaşma, kardeşlik ve hak diyoruz. Size de, milletimize de mahcup olmadık, mahcup olmayacağız." diye konuştu.

1995 yılında imam hatip lisesinde yaşanan bir olayı anlatan Erdoğan, "Öğrencileri Vefa'daki ahşap okulun bahçesinde oynuyor. Ben de okul öncesi kursa katılmıştım. Matematik öğretmeni Rasim Uslugil, bahçedeki çocukları topladı ve 'Hepinizi tebrik ediyoruz' dedi. Bu tebriğin nedenini ise Bekir Topla hocamız şöyle naklediyor: 'Uslugil Hoca dedi ki, bahçenin kenarındaki elma ağacındaki meyveler duruyor. Sizi izliyoruz ve günlerden beri onları koparmadınız' diyor. Dalları bahçemize sarkan o ağacın altında oynarken, hiç kimse o ağacın meyvesinden almadı. İşte imam hatip ruhu, işte imam hatip terbiyesi budur. Bizler kendisi yemeyip bize gönderdiği infaklarla bugünlere ulaştık. Ben bütün bu camianın, harama el uzatmaktan kendisini ne denli sakındığını biliyorum." ifadesini kullandı.

'HARAMA EL UZATMADIĞI İÇİN BİRİLERİ İMAM HATİP ÇEVRESİNİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLUYOR'

Bütün bu camianın harama el uzatmaktan, milletin emanetine göz dikmekten nasıl sakındığını çok iyi bildiğini aktaran Erdoğan, "İmam hatip camiasının yetimin hakkını korumakta, milletin tek kuruşunu kılı kırk yarar bir hassasiyetle muhafaza etmekte ne denli hassas olduğunu çok iyi biliyorum. İmam hatip çevrelerinin büyümesinin birilerini rahatsız etmesinin sebebi de budur. 'Meslek lisesi öğrencileri üniversite okumasın' dediler. 'Hukuk fakültelerine gitmesinler' dediler. Meslek lisesi mezunları kamuda görev almasın idareci olmasın, kaymakam, vali, milletvekili, bakan başbakan olmasın istediler. Çünkü kapıcının çocuğunun okumasından rahatsız oluyorlar. Onun için 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' dediler bu milletin evlatlarına, Erzurum, Sivas'ın köylüsünün çocuğu gelip başımıza kaymakam olmasın, Bingöl'ün çocuğu gelip başımıza vali olmasın dediler. Milletin emanetine sahip çıkacak büyük bir hassasiyetle kollayacak Anadolu çocuklarının yetişmesini hiçbir zaman hazmetmediler." şeklinde konuştu.

'BAŞÖRTÜSÜ DEYİP KIZLARI EVE HAPSETMEK İSTEDİLER'

Başörtüsü deyip kız çocuklarının eve hapsedilmek istendiğini aktaran Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Onlar gidip kapıcılık yapsınlar. Onlar el ayak işlerine baksınlar. Onlar çay getirip çay götürsün. Onlar etkin konumlarda olmasınlar istediler. Katsayı deyip yoksulları köylerine sıkıştırmaya çalıştılar. Bu statükoculara karşı eğitim sisteminde taviz vermedik. Yıllarca gerici dediler, yobaz yaftasını yapıştırdılar. İşte 8 yılda açtığı 160 bin yeni derslikle okullara gönderdiğimiz 750 bin bilgisayar, 78 yeni üniversiteyle Türkiye genelinde 156 üniversitemiz oldu. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 900 bin kişiye üniversite düşüyordu şimdi 400 bin kişiye üniversite düşüyor. Bu rakam Amerika'da 300 bin kişi. Böyle bir konuma geldik."

ERDOĞAN'A 1971 YILINDA ÜYE OLDUĞU ÖNDER KAYIT SAYFASI HEDİYE EDİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, üyesi bulunduğu ÖNDER'in üyelik defterindeki kayıt sayfasının çerçeveletilmiş bir örneği, dernek başkanı Hüseyin Korkut tarafından takdim edildi. Derneğe 19 Şubat 1971 tarihinde üye olan Erdoğan'a takdim edilen Hüseyin Korkut imzalı çerçevenin üzerinde, ''1973 İstanbul İmam Hatip Lisesi Mezunu, derneğimizin 475 nolu üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ülkemize ve imam-hatip nesline verdiği hizmetlerden dolayı, camiamız adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz'' yazdığı görüldü.

Hediye töreninin ardından binadan ayrılan Erdoğan, çıkışta kendisine sevgi gösterisinde bulunan İmam Hatip Lisesi öğrencilerini aracından inerek selamladı.