Kütahya İlçelerine 841 Bin 663 Lira Atık Su Arıtma Ödeneği

Kütahya'ya bağlı 5 ilçeye verilecek olan atık su arıtma kredilerinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirildi.

Kütahya İlçelerine 841 Bin 663 Lira Atık Su Arıtma Ödeneği
AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, atık su arıtma tesisi kurabilmek amacıyla projeler hazırlayan Tunçbilek, Domaniç, Gediz ve Şaphane ilçeleri ile Simav'ın Çitgöl, Yemişli ve Gümüşsu Kelemyenice belediyelerinin kredi müracaatlarının Çevre ve Orman Bakanlığı'nca onaylandığını söyledi.
Milletvekili Soner Aksoy Kütahya İlçe Belediyeleri kendi bünyelerinde atık su arıtma tesisi kurabilmek amacıyla projeler hazırlatmıştır. Bu projelerin ihaleleri yapılmış ve kredi kullanmak üzere Çevre ve Orman Bakanlığı'na müracaat edilmiştir. Bu müracaatlar yoğun şekilde takip edilerek onay alınmıştır. Buna göre; Tunçbilek Belediyesi arıtma tesisi için 250 bin TL., Domaniç Belediyesi Arıtma Tesisi için 340 bin 255 TL., Gediz Belediyesi Arıtma Tesisi Müşavirlik Hizmeti için 108 bin TL., Şaphane ve Yeşilçay Belediyeleri Ortak Projesi için 85 bin 204,50 TL., Simav'ın Çitgöl, Yemişli ve Gümüşsu Kelemyenice Belediyeleri ortak projesi için 58 bin 204,50 TL. olmak üzere toplam 841 bin 663 TL. yardım yapılmıştır. Tüm ilçelerimize ve Kütahyalı Hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.