11.'inci İlköğretim Okulları Arası Şiir Okuma Yarışması Yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Urla Şubesi tarafından bu yıl 11

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Urla Şubesi tarafından bu yıl 11. gerçekleştirilen "İlköğretim Okulları Arası 11. Geleneksel Ödüllü Şiir Okuma" yarışması yapıldı. 12 ilköğretim okulunun katıldığı yarışmada Albay Çolak İbrahim Bey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Deniz Ateş birinci oldu. Velilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmayı izleyenler arasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arslan Akgün de yer aldı.
Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmada konuşma yapan ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, yarışmayı düzenlemelerindeki amacın genç nesillerin özgüvenlerini geliştirmek, kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmek, Türkçeyi sevdirmek olduğunu söyleyerek; "Ulusumuzun gönül birliğini, ulusal benliğini sağlayan buluşma noktamız ortak dil olan Türkçemizdir. Küresel sermaye ve emperyalizme karşı dik durmanın en büyük güvencesi de Türkçe eğitimdir. Ülkemizi bölmeye çalışanlar her dönemde hüsrana uğramışlardır. Atatürk'ün çizdiği aydınlık yoldan bizleri hiçbir güç ayıramayacaktır" dedi. Yanar konuşmasında Türk diline emek veren Urla'nın yetiştirdiği Necati Cumalı, Neyzen Tevfik, Yılmaz Ural, Müberra Kıran ve ADD Urla Şube Başkanlığı yapan Kemal Çetin'i de saygıyla andı.
Şair ve MESAM Haysiyet Kurulu Üyesi Ümran Çetin, Emekli Yazın Öğretmeni Erdoğan Karabıyık, avukat ve şair Harika Külçür, Edebiyat Öğretmeni Sabire Turan ve Ali İhsan Beyhan'ın seçici kurul üyeliği yaptığı yarışmaya 12 ilköğretim okulu katıldı. Yarışmada Nazım Hikmet'in "Ben İçeri Düştüğümden Beri" adlı şiiri okuyan Albay Çolak İbrahim Bey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Deniz Ateş birinci oldu. Yarışmada Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlköğretim Okulu'ndan Mert Yasin Deniz ikinci, Egiad İlköğretim Okulu'ndan Nihan Demirci üçüncü olurken Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Niler Aysuakan seçici kurul özel ödülüne layık görüldü. Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Yarışmayı Urla Kültür Sanat Derneği oyuncuları mini skeçleri, Rıza Sarıduman ile Ümran Çetin şiirleri ve ADD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Onat da sazı eşliğinde seslendirdiği türkülerle renklendirdi.