Vali Harput: İç göç sağlık, sosyal, ekonomi ve eğitimde kaliteyi aşağıya çekiyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, eğitim öğretimin insan hayatında çok önemli olduğunu; iç göçün sağlık, sosyal, ekonomi ve eğitim kalitesini aşağıya çe

Bursa Valisi Şahabettin Harput, eğitim öğretimin insan hayatında çok önemli olduğunu; iç göçün sağlık, sosyal, ekonomi ve eğitim kalitesini aşağıya çektiğini kaydetti.

Vali Harput, Gölyazı'da bulunan Ünallar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Ziyarete, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Ünallar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve okulu yaptıran hayırsever iş adamı Cem Ünal katıldı.

Ünallar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Pektaş ve vatandaşların karşıladığı Vali Harput ve beraberindeki heyet, bir dizi incelemelerde bulundu. Eğitim öğretimin insan hayatında çok önemli olduğunu belirten Vali Harput, "Bursa, en çok göç alan illerin başında geliyor. Gelen insanlar şehrin sağlık, sosyal, ekonomi ve eğitim kalitesini aşağıya çekiyor. Bir devletin görevi insanların ihtiyaç duyduğu asgari medeni hizmetleri sunmaktır. Eğitim, sağlık, altyapı, bunlar olmazsa olmaz. Bu göçle beraber eğitim konusunda zaten açığımız olan derslik ihtiyacı daha da artıyor." dedi.

Devletin imkanlarının zaman zaman yetersiz kaldığına dikkat çeken Harput, "Bu durumda hayırsever vatandaşların devreye girmesi lazım. Bursa olarak biz bu konuda şanslıyız. Ben Bursa'da göreve başladığımdan beri 44 hayırsever iş adamımızla eğitim protokolü imzaladık. Bunların rakamsal değeri 158 milyon liradır. Bu çok büyük bir rakam. Bursalı hayırseverlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hayırsever iş adamı Cem Ünal tarafından yaptırılan okulda, halen 231 öğrenci eğitim görüyor. Çatalağı ve Badırga köylerinden de taşımalı öğrenci alan Ünallar İlköğretim Okulu'na, ek bina yapılması düşünülüyor.