Vali Demir Ve Başkan Çakır Yeni Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettiler

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettiler. Sabah Kahvaltısını Yeni Sanayi'de bir iş yerinde yapan heyet, Kooperatif yöneticileri ve esnafla bir süre sohbet ettiler. Daha sonra sanayi esnafını gezen Vali Demir ve Başkan Çakır ile beraberindekiler, esnafın problemlerini dinlediler. Sitede yeni işyeri açan esnafa hayırlı olsun temennisinde bulunan heyet, Yeni Sanayi Bölgesinin canlanması için Valilik, Belediye ve Esnaf Odaları Birliği olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ettiler.
Vali Abdülkadir Demir, sorunları yerinde görmek için zaman zaman esnaflarla bir araya geldiklerini, esnaf gezilerine bundan sonra da devam edeceklerini belirterek, "Önemli olan sorunları yerinde görüp kısa sürede bunlara çözüm bulmak. Erzincan son yıllarda bir gelişme ivmesi yakaladı. Çözebileceğimiz konularda esnaflarımız bizlere her zaman ulaşabilirler. Bizlerde çözüm noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışırız. Burada faaliyet gösteren esnafımızın işlerinin daha iyi olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Esnafın, şehir içerisinden boşalan dükkanların yeniden benzer iş kollarına kiraya verilmemesi ve yeni sanayi bölgesine taşınmaların böylelikle teşvik edilmesini istemesi üzerine Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bu alanın doluluk oranının yüzde 80'lere kadar çıkması için gösterdikleri gayretlere değinerek, eski sanayide boşalan işyerlerine kirletici iş kollarından esnafların girmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
Yeni Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları, kaldırım, asfalt gibi hizmetleri götürerek bu alanı prestijli hale getirdiklerini de ifade eden Çakır, Erzincan'da benzer işkollarının sadece Yeni Sanayi Bölgesinde toplanmasını arzuladıklarını belirtti.