Adıyaman Tabipler Odası Lokali Açıldı

Adıyaman Tabipler Odası Lokalinin açılışı yapıldı.

Lokal'in açılışına Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş,Tıp Fakültesi Dekan Vekili Haydar Bağış, Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Mehmet İnan, Tabipler Odası Başkanı Servet Kölgelier ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Lokal'in açılış kurdelesini Belediye Başkanı Necip Büyükaslan kesti.
Açılış töreninde katılımcılar lokal binasını gezerken, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, lokal binasına hayran kaldığını söyledi. Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş ise, hekimlerin böyle bir binaya kavuşmasından ötürü mutlu olduğunu dile getirdi.
Tabipler Odası Başkanı Servet Kölgelier, lokal binasının hayırlı olmasını dilerken, şöyle konuştu:"Hekimlerin ısrarla dile getirdikleri ihtiyaçlar dikkate alınarak ilk 6 ayımızı bu ihtiyaçların giderilmesine ayırdık. Bunların en önemlisi de odamızı, içerisinde restoran, lokal, spor salonu ve kütüphanesi bulunan kompleks bir binaya taşımaktı, taşıdık mutluyuz. Mesleğimizin evrensen ilkeleri gereği, anne karnına düştüğü andan itibaren insan hayatını en kutsal değer olarak gören ve bu noktadan hareketle
savaşa karşı barışı, şiddete karşı hoşgörüyü, esarete karşı özgürlüğü savunan hekim refleksini taşıyoruz. Yüzlerce yıldır bu ülkede biriktirdiğimiz ortak değerlerimizin, kişi, ya da kişilerce ötekileştirme ve ayrıştırma noktası yapılmasını doğru bulmuyoruz. Hekimler olarak bu ülkeyi ve değerlerimizi savunmanın iyi hekimlik değerlerini savunma görevinden geçtiğini biliyor ve bunun için çalışıyoruz. Adıyaman Tabipler Odası olarak; Sağlık politikalarını değerlendirirken ideolojik ve sığ anlayışlara prim
vermeden müzakereci ama gerçeği yansıtmaktan asla çekinmeyen doğru kimden gelirse gelsin sonuna kadar savunan, yanlışta kimden gelirse gelsin karşı duran bir anlayış içerisindeyiz" dedi.