Yaşlı kadından gasp ettiği altınları satıp esrar almış

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde, 78 yaşındaki Servet Yaylacı'ya saldırıp kulağındaki küpesini ve yüzüklerini gaspeden zanlı, mağdurun verdiği e

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde, 78 yaşındaki Servet Yaylacı'ya saldırıp kulağındaki küpesini ve yüzüklerini gaspeden zanlı, mağdurun verdiği eşkal sayesinde Basmane semtinde bir birahenede yakalandı. Poliste hırsızlık ve uyuşturucu kullanmak suçundan kaydı bulunan S.B.'nin (33), yaşlı kadından çaldığı altınları satıp esrar aldığı öğrenildi. Suçunu itiraf eden S.B., adliyeye sevk edildi.

Olay, geçen salı günü saat 10.30 sıralarında, 325 Sokak 12 numarada meydana gelmişti. Oğlu işe gittikten sonra evde yalnız kalan Servet Yaylacı, zilin çalması üzerine kapıyı açmış, karşısında gördüğü kimliği belirlenemeyen, 30-35 yaşlarındaki kişiyi elektrik veya su sayacını okumak için gelen görevli zannederek içeriye davet etmişti. Yaşlı kadını darp edip sol kulağındaki küpeyi kopardıktan sonra parmaklarındaki üç yüzüğü de alarak kaçan zanlıyı yakalamak için soruşturma başlatılmıştı. Polis, Yaylacı'nın verdiği eşkal doğrultusunda saldırganı yakalamak için çalışma başlattı ve zanlının S.B. olduğunu tespit etti. S.B., Basmane semtinde bir birahenede olduğunun belirlenmesi üzerine yakalanarak gözaltına alındı. Uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçundan kaydı bulunan S.B., Servet Yaylacı tarafından da teşhis edildi. Altınları satarak esrar aldığını itiraf eden zanlı S.B., işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.