ING Bank CEO'su Nagel: Türkiye'de ciddi büyüme hedefimiz var

ING Bank'ın, Anadolu'daki müşterileriyle bir araya geldiği "Biz Bize Sohbetler" toplantılarının üçüncü durağı Kayseri oldu. Saba Tümer, Ahmet Çakar ve

ING Bank'ın, Anadolu'daki müşterileriyle bir araya geldiği "Biz Bize Sohbetler" toplantılarının üçüncü durağı Kayseri oldu. Saba Tümer, Ahmet Çakar ve Asaf Savaş Akat'ın katıldığı toplantıya Kayseri'nin iş ve sanayi dünyasının ilgisi büyük olu.

Kayseri Hilton Otel'de yerel yöneticilerin ve sanayicilerin yoğun ilgi gösterdiği "Biz Bize Sohbetler" toplantısının açılış konuşmasını ING Bank CEO'su Wilfred Nagel yaptı. Konuşmasında, Avrupa'nın en büyük 7'inci ekonomisine sahip olan Türkiye'de bankacılık sektörünün büyüme ve gelişmeye açık olduğunu belirten Nagel, ING Bank'ın bu ülkede olmaktan memnun olduğunu söyledi.

40 ülkede 107 bin personele ve 85 milyondan fazla müşteriye sahip ING Grubu'nun Türkiye'de ciddi büyüme hedefinde olduğunu söyleyen Nagel, "Global krize rağmen Türkiye'ye yatırım yapma stratejimizi değiştirmedik, KOBİ ve ticari müşterilerimize yeni kredi tahsisini devam ettiren ve pazar payını büyüten birkaç bankadan biri olduk. Şube sayısı, toplam aktifler ve toplam mevduat hacmine göre Türkiye'nin 7'inci özel bankası olan ING Bank'ın büyüme motorlarından birisi KOBİ ve Ticari Bankacılık olacak. Bu süreçte Anadolu'nun ticaret ve sanayide yükselen değeri Kayseri de önceliğimizde olacak." dedi.

ING Bank'ın 150 yıl önce KOBİ bankası olarak kurulduğunu hatırlatan ING Bank Kobi ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan ise bankanın hala bu geleneğe sahip çıktığını belirtti. Soykan, "Güvenilir ve esnek bir banka olmak çok önemli. ING Bank olarak kriz döneminde titiz bir terzi gibi çalışarak, her soruna özel çözüm odaklı yaklaştık. Beş bin müşterimizi kriz zamanı yalnız bırakmayarak, onların yanında olduğumuzu gösterdik. Bu zorlu süreçten sonra güvenilir bir banka olarak kalıcı ilişkilerin temellerini attık. Müşterilerimizden aldığımız güç ve güvenle Türkiye'de birlikte işimizi katma değerli olarak geliştirmenin heyecanını yaşıyoruz." dedi.

ING Bank Baş Ekonomisti Sengül Dağdeviren ise toplantıda Kayserili sanayicilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. "Biz Bize Sohbetler" ünlü ekonomist Asaf Savaş Akat'ın ekonomideki son gelişmeler konusundaki bilgilendirici yorumları, Ahmet Çakar'ın spor, bankacılık, siyaset konularına esprili bakış açısı ile getirdiği yorumlar katılımcılara eğlence dolu anlar yaşattı. Toplantı sonunda Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile Teknik Direktör Shota Arveladze'ye birer plaket verildi. "Biz Bize Sohbetler"in bundan sonraki durağı 9 Aralık'ta Gaziantep olacak.