DIT kartın özelliklerini cep telefonuna taşıdı, kasada ödeme 'cep'ten yapılacak

Temassız kartlı ödeme sistemlerinin öncü isimlerinden Bank Asya, bu hizmetini geliştirmeye devam ediyor. Banka son olarak temassız kart teknolojisini

Temassız kartlı ödeme sistemlerinin öncü isimlerinden Bank Asya, bu hizmetini geliştirmeye devam ediyor. Banka son olarak temassız kart teknolojisini cep telefonuna transfer etti. Artık market kasalarında ödeme yaparken, DIT kart yerine cep telefonunu göstermek yeterli olacak.

Bank Asya, temassız kart uygulamalarını cep telefonuna taşıdı. Bank Asya'nın DIT Projesi ve şehir kartı çözümlerinin de tamamlayıcı bir parçası olarak geliştirilen DIT Mobil, Bank Asya'nın otobüs validatörleri, feribot turnikeleri, DIT taksiler, otoyol ve köprü KGS gişeleri ile diğer pek çok ödeme noktasında kullanılabilecek. Ayrıca MasterCard PayPass kabul eden temassız POS terminallerinde cep telefonlarının okutulması suretiyle hızlı ödeme yapma kolaylığı sunacak.

İstanbul Conrad Otel'de basın toplantısı ile tanıtılan yeni uygulama DIT Mobil, Bank Asya'nın 1 milyon 700 bin müşterisinin yanında isteyen herkesin yararlanabileceği bir şekilde tasarlandı. Ürün, 8 Aralık'ta Paris'te düzenlenecek Avrupa'nın en büyük kart fuarında da dünyaya tanıtılacak. Bank Asya'nın DIT Projesi'nden Türkiye'de 2011 ilk çeyreğinde Blackberry kullanıcıları faydalanabilecek. Ardından taşınabilir hafıza kartı özelliği bulunan (micro SD) tüm telefonların uygulamadan yararlanabilceğini aktaran Bank Asya Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, "DIT Mobil uygulaması cep telefonu kullanıcıları tarafından üç şekilde elde edilebilecek. İlk olarak Yakın Alan İletişimi (NFC) özelliğine sahip cep telefonları ile uygulama çalıştırılabilir. Fakat bu teknoloji ülkemizde pek yaygın olmadığı için geriye Sim Kart ya da hafıza kartı seçeneği kalıyor." dedi.

DIT Mobile'a sahip olmak isteyenlerin Bank Asya müşterisi olmasının bir şart olmadığını vurgulayan Ünal, ilgili hafıza kartının Bank Asya şubelerinde kart ücretinden daha ucuz bir fiyata satın alınabileceğini aktardı. Sim kartlı uygulamada ise telefon numarası değiştirmeye gerek olmadığını söyledi.

DIT Mobil platformu Bank Asya tarafından yönetilecek ve ileride Bank Asya'nın belirleyeceği farklı uygulamaların da bu platform üzerinde çalışması mümkün olacak. Ünal, "Cep telefonlarının ve banka kartlarının modern hayatın vazgeçilmez birer parçası olduğunu dile getirerek, "DIT Mobil her iki ortamdaki tüm yenilikleri ve daha fazlasını tek bir çözümde bir araya getiriyor. Üstelik kullanımı kolay ve son derece güvenli bir ürün. Bank Asya adına bu yenilikçi projede emeği geçen tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'de şehir kartları, kampüs kartları ve toplu ulaşım çözümleri sunan DIT Kart ailesinin son üyesi olan DIT Mobil; akıllı kart teknolojisi ve mobil ödeme çözümlerinde dünya lideri olan Çinli Watchdata'nın çip teknolojisini ve MasterCard'ın tüketicilere hızlı ve kolay bir nakit alternatifi sunan temassız ödeme teknolojisini kullanıyor. Proje hakkında bilgi veren Watchdata EMEA Bölge Satış Direktörü Jianhua Yu, Bank Asya ile çalışmaktan ve tüketicilere ödemelerini daha kolay ve güvenli hale getirecek yenilikler sunmaktan heyecan ve gurur duyduklarını belirterek, "Watchdata mobil ödeme dünyasına geleceğin ödeme yöntemlerini bugünden mümkün kılan yenilikleri sunmaya devam ediyor. DIT Mobil Türkiye ve tüm Avrupa'daki yeni ödeme teknolojileri potansiyelinin önünü açan bir anahtar çözüm olacaktır." ifadelerini kullandı.