Bir Ellerinde Baston, Bir Ellerinde Kürekle Fidan Diktiler

Bursa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, engelli vatandaşlar bir ellerinde kürek, bir ellerinde bastonla fidan dikti.

Bir Ellerinde Baston, Bir Ellerinde Kürekle Fidan Diktiler
Osmangazi Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı'yla birlikte Ovaakça'da "Engelsiz Hayatlar Hatıra Ormanı" oluşturdu. Engelli derneklerinin temsilcilerinin de katıldığı fidan dikim töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, '1 milyon fidan' kampanyasında 1 milyon rakamını geçeceklerini kaydetti. Kampanya kapsamında Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığı'nın organizesiyle 'Engelsiz Hayatlar Hatıra Ormanı' kurduklarını belirten Dündar, toplumun her kesiminin ağaç dikmesi gerektiğinin altını çizdi. Dündar, dikilen fidanların gelecek nesiller için büyük bir önem taşıdığını kaydetti.
İl Başkanı Sedat Yalçın ise, parti olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Yapılan yeni kanuni düzenlemelerle engellerin karşılaştığı birçok sıkıntının ortadan kalktığına dikkati çeken Yalçın, bundan sonra da engelli vatandaşların karşılaştığı engelleri yok etmek için çalışacaklarını ifade etti.
Dündar ve Yalçın, engelli vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluştururken, engellerine rağmen ağaç dikmek için bir birleriyle yarışan vatandaşlar takdir topladı. Bir elinde baston, bir elinde kürekle fidan dikmeye çalışan özürlüler herkese anlamlı bir mesaj verdi. Diktiği fidanı gömmeye çalışan yaşlı kadın ise güzel bir tablo oluşturdu.
Dündar ve Yalçın'ın yanı sıra engelli derneklerinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı fidan dikiminde, yüzlerce fıstık çamı toprakla buluştu.