Kars'ta 2010'a Damgasını Vuranlar Ödüllendirildi

Kars'ta günlük olarak yayınlanan yerel Hüryurt Gazetesi ve www

Kars'ta günlük olarak yayınlanan yerel Hüryurt Gazetesi ve www.gazetekars.com, anket ve kamuoyu araştırmaları neticesinde Kars'ta; araştırmacısından bürokratına, diplomatından emekçisine kadar 2010'a damgasını vuran isimleri belirledi.
Yerel Hüryurt Gazetesi tarafından yapılan anket sonucunda Ödüle layık görülen "Kars Sevdalıları" ödüllerini birbirlerinin elinden aldı.
Yılın Araştırmacısı: Vedat Akçayöz, Kars Sanat Derneği Başkanı, "Kars'ın somut olmayan kültürel mirasını gün yüzüne çıkartarak, Kars'ta kültürel varlıkların korunması ve sahiplenilmesi konusundaki gayretlerinden dolayı Vedat Aakçayöz "Yılın Araştırmacısı" ödülüne layık görüldü.
Yılın Bürokratı: Ali Salgar, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri "Kars'ın her köyünü karış karış gezerek, köylülerin sorunlarına çare bulan, köylerimize içme suyu ve yol yapımında tartışmasız büyük emekleri olan, her köye kanalizasyon, kaldırım, yol fikrini gündemden düşürmeyen, çalışmalarıyla örnek temsil eden Ali Salgar "Yılın Bürokratı" ödülüne layık görüldü.
Yılın Diplomatı: Ayhan Süleymanov, Azerbaycan Kars Başkonsolosu "Kars'ta göreve başladığı günden itibaren bir diplomattan ziyade vatandaş gibi kapılarını Karslılara ardına kadar açan, Karslı yatırımcılar ile istişare ederek, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin ekonomik anlamda daha da gelişmesini sağlamak için çabalayan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla taşıyan, kültürel ve sosyal alanda Azerbaycan ile Kars'ı bütünleştirme çabasında olan Ayhan Süleymanov "Yılın Diplomatı" ödülüne lâyık görüldü.
Yılın Edebiyatçısı: İbrahim Çapan, Araştırmacı-Şair-Yazar-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni (Kars'ın somut olmayan kültürel mirasına ve Türkçe'ye göstermiş olduğu hassasiyetinden, gençliğin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve yazmasında göstermiş olduğu, üstün emek ve performansının yanı sıra ulusal dergilerde neşredilen; hikâye, deneme ve mensûr şiirlerinden dolayı İbrahim Çapan " Yılın Edebiyatçısı " ödülüne layık görüldü.
Yılın Emekçisi: Ömer Çakar Ayakkabı Boyacısı, Sebatkar bir şekilde yaz kış demeden Kars Kazımpaşa Caddesi, Vakıfbank Köşe'de Karslıların ayakkabılarını boyayan, Kars'ın en sevilen ve en hızlı ayakkabı boyacısı Ömer Çakar "Yılın Emekçisi" ödülüne lâyık görüldü.
Yılın Fotoğraf Sanatçısı: Yıldırım Öztürkkan Fotoğraf Sanatçısı, "Kars'ın somut olmayan kültürel mirasını gün yüzüne çıkartarak, Kars'ta kültürel varlıkların korunması ve sahiplenilmesi konusundaki gayretlerinden ve Kars'ı fotoğraflayarak tarih kaydına geçiren Yıldırım Öztürkkan "Yılın Fotoğraf Sanatçısı" ödülüne layık görüldü.
Yılın Müzisyeni: Salih Şahin Ölçek Gazetesi Sahibi, "Kars Birinci Türkiye Türkü Bayramı'nı organize eden, kaybolmaya yüz tutan ve başka iller tarafından sahiplenmeye çalışılan Kars Türküleri'ni adeta koruma altına alan gazeteci Salih Şahin "Yılın Gazetecisi" ödülüne layık görüldü.)
Yılın Hizmet Ödülü: Dr. Fahri Sevinç Kars Sağlık İl Müdürü, "Kars'ta sağlık alanında önemli adımların atılmasında öncülük eden, Kars basınında çalışmaları ile en çok yer alan Dr. Fahri Sevinç "Yılın Hizmet Ödülü" ne layık görüldü.
Yılın İş Adamı: Tolgahan Reis Turgutreis Guroup Yönetim Kurulu Üyesi, "Kars'ta kazanan ve Kars'a yatırım yapan, şehrin hem ekonomisini canlandırıp hem de Karslılara iş istihdamı sağlayan, Migros, Bim, Şok gibi büyük marketlerin Kars şubeleri ile yarışan Kars'taki en büyük Karslı alışveriş merkezinin Genel Müdürü ve Turgutreis Guroup Yönetim Kurulu Üyesi Tolgahan Reis "Yılın İş Adamı" ödülüne layık görüldü.
Yılın İş Kadını: Nuran Özyılmaz Kars Kaz Evi İşletmecisi, "Kars'ın ilk girişimci kadınlarından olan ve mahallî yemekleri ile tanınan, Kars'ın tek "kaz lokantası" işletmecisi Nuran Özyılmaz "Yılın İş Kadını" ödülüne lâyık görüldü.
Yılın Müzisyeni: Çetin Adıgüzel Halk Sanatçısı, "Uzun yıllar birçok gencin mutluluklarına sesiyle ses veren, Kars kültürünü ve türkülerini yaşatan Çetin Adıgüzel "Yılın Müzisyeni" ödülüne layık görüldü.
Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: Faruk Ocak Kars Dolunay Engelliler Derneği, "Engellilerin, engel tanımayacağını ispatlayan, engelliler için bir çok engelleri aşan, aşmayı başaran, sivil toplum kuruluşlarının insanlar üzerindeki etkisini etkili bir biçimde ifâde eden Faruk Ocak "Yılın Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi" ödülüne layık görüldü.
Yılın Siyasetçisi: Oktay Aktaş, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı, "İdealistliğinden hiçbir dönemde taviz vermeyip, parti parti dolaşmayan, tavizkâr olmayan tutumuyla Kars'ın sorunlarını en çok gündeme getiren, ulusal ve uluslar arası basında en fazla yer alıp, hizmette sınırlı imkânlarla sınır tanımayan, evine dolmuşla gidip gelen, Kars'ın kurtuluş töreni de dahil olmak üzere, Karslının iyi ve kötü gününde yayında olan Oktay Aktaş "Yılın Siyasetçisi" ödülüne lâyık görüldü.
Yılın Turizm İşletmecisi: Halit Özer Kars Otel Genel Müdürü "Kars'ta Güvensoy Ailesi tarafından eski bir Rus binasının restore edilmesiyle hizmete sokulan, Kars'ın ilk butik oteli Kar's Otel'in genç yaşına rağmen Genel Müdürlüğü'nü hakkıyla yapan, Kars turizmine gönül vererek, turizm ve turizmcinin gelişmesi adına birkaç turizm gönüllüsü ile kurulan Kars Oteller ve Lokantalar Derneği'nin kurucu başkanlık görevini üstlenen Halit Özer "Yılın Turizm İşletmecisi" ödülüne lâyık görüldü.