Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay Tıp Fakülteleri Politikalarını Eleştirdi

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Atay yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin Tıp Fakülteleri için izlediği politikayı eleştirdi

Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay Tıp Fakülteleri Politikalarını Eleştirdi
Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Atay yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin Tıp Fakülteleri için izlediği politikayı eleştirdi. Atay, 'Çanlar Tıp Fakülteleri İçin Çalışıyor' başlıklı açıklamasında, Tıp Fakülteleri'nin çeşitli iç ve dış etkenlerle etkilendiğini söyledi.
Atay yaptığı açıklamada, köklü ve kurumsallaştırılmış Tıp Fakülteleri'nin bir yandan işletmeleştirilmekte ve bütçeden kaynak ayrılmayarak iflas noktasına sürüklenmekte olduğunu belirterek; "Tıp Fakülteleri, IMF anlaşmalarıyla borç kıskacına sokulmaktadır. AK Parti hükümeti Tıp Fakültesi Hastaneleri kötü yönetilmekte diyerek durumu ört bas etmeye çalışmaktadır. Öte yandan hiçbir altyapı yatırımı olmadan, hastanesi, temel bilimler donanımı olmayan 'tabela' Tıp Fakülteleri kurulmakta, üstelik bu fakülteler öğrenci almaktadır. Muayenehanelerin standartlarının olduğu bir ülkede Tıp Fakültelerinin standartları yok. Yetmemiş gibi Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim hastanelerinde ve kamu özel ortaklığı ile kurulacak sağlık yerleşkelerinde tıp fakültesi kurulması planlanmaktadır. Hiçbir bilimsel temeli olmadan tıp fakültesi kontenjanları arttırılmaktadır" dedi.
Atay açıklamasında, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından imzalanan 'Tıp Fakülteleri İçin Taleplerimiz Var' dilekçelerini YÖK'e göndereceklerini söyledi. Atay, "Tıp eğitiminin her aşamasında,tıp eğitiminin gerçek öznesi öğrencilerin katılımının sağlanması tıp eğitiminin niteliğinin artmasına önemli katkılar sunacaktır. Ancak son günlerde izlediğimiz olaylar öğrencilere bırakın söz hakkı vermeyi varlıklarından rahatsızlık duyulduğu kaygısını bizlere yaşatmaktadır. Türk Tabipleri Birliği ve Aydın Tabip Odası olarak toplumun gereksinimlerinden yola çıkan bir eğitim programı ile öğrenenlerin merkezde olduğu, altyapı sorunlarının ortadan kaldırıldığı, eğiticilerin özlük haklarının geliştirildiği, öğrencilerin özgürce kendilerini ifade edebildikleri, ekibin üyesi olan tüm üniversite çalışanlarının taşeron şirketlerin değil üniversitelerin gelecek güvencesi içinde çalışan emekçileri olduğu, ekonomik, bilimsel ve akademik yönden özerk, bağımsız ve demokratik bir üniversite için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.
Atay açıklamasında, öğrenci ve fakülte sayılarındaki artışı,Tıp Fakülteleri'ndeki öğretim üyesi sayısı, eğitim modeli, tam süre çalışma oranı, Tıp Fakülteleri'ndeki teknik alt yapı ve fiziksel sorunlar, Aile Hekimliği sistemi, hizmeti önceleyen sağlık sistemi gibi unsurların Tıp Fakülteleri'ni olumsuz etkilediğini belirtti.
Atay, "Türk Tabipleri Birliği ve Aydın Tabip Odası olarak toplumun gereksinimlerinden yola çıkan bir eğitim programı ile öğrenenlerin merkezde olduğu, altyapı sorunlarının ortadan kaldırıldığı, eğiticilerin özlük haklarının geliştirildiği, öğrencilerin özgürce kendilerini ifade edebildikleri, ekibin üyesi olan tüm üniversite çalışanlarının taşeron şirketlerin değil üniversitelerin gelecek güvencesi içinde çalışan emekçileri olduğu, ekonomik, bilimsel ve akademik yönden özerk, bağımsız ve demokratik bir üniversite için mücadele etmeye devam devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.