Kimse Yok Mu Derneği 5 bin kişilik aşure dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesinde, belediyeyle ortaklaşa olarak 5 bin kişilik aşure dağıttı. Etkinliğe Honaz K

Kimse Yok Mu Derneği, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesinde, belediyeyle ortaklaşa olarak 5 bin kişilik aşure dağıttı. Etkinliğe Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, Kaklık Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş, Karaçay Belediye Başkanı Abdullah Kumral, Kimse Yok Mu Denizli Şube Müdürü Mahmut Aydoğan, dernek gönülleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı beldede 5 bin kişilik aşure yapıldığını vurgulayan Başkan Taşgeldi, muharremin bereket ayı olduğunu, insanların kardeşlik duygusunun geliştiğini ve yardımlaşmanın üst seviyelere ulaştığını söyledi. Geleneği sürdürmek için Kimse Yok Mu ile ortaklaşa aşure günü düzenlediklerini belirten Taşgeldi, her yıl tekrarlayacaklarını ifade etti.

Kimse Yok Mu Şube Müdürü Aydoğan ise din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştıklarını, bunu sadece bir misyon, ifade ve slogan olarak değil, icraatlarıyla gösterdiklerini belirtti. Aydoğan, ''Aşurenin toplumumuzun çok kaynaşmadığımız kesimleriyle kaynaşmaya vesile olması, bu güzelliğe bir kat daha güzellik katacaktır." dedi.