Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi'nde kayyum yönetimi göreve başladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine atanan 4 kişilik kayyum heyeti görevine başladı. Kayyum yöneti

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine atanan 4 kişilik kayyum heyeti görevine başladı. Kayyum yönetimi, yapılan atamanın siyasi olarak değerlendirilmemesini belirterek, kısa sürede görevin devredileceğini açıkladı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Özışık ile bazı personelin yolsuzluk iddialarıyla tutuklanmasının ardından bakanlık geçen hafta kooperatif yönetimine kayyum atadı. 4 kişilik yönetimde Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, Kayseri Barosu avukatlarından Fevzi Konaç, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Fıratlıoğlu ve Develi ilçesinden Hurşit Dede yer alıyor.

Kayyum Heyeti Başkanı Hüseyin Akay, bu görevlendirmenin siyasi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Akay, Kayseri halkının ve kooperatif ortakları olan çiftçilerin, yaşanan süreci iyi takip ederek kendilerine destek olmalarını istedi. Kayyum yönetiminin kısa sürede görevini tamamlayacağını anlatan Akay, görev süresi sonrasında kooperatifin yönetimini gerçek sahipleri olan çiftçilere teslim edeceklerini söyledi. Bu görevlendirmenin de hakkaniyetle, uygun şekilde olmasının sağlanacağını dile getirdi. Kayyum yönetimi, bakanlığın talimatları doğrultusunda bir yıl görevde kalabiliyor.