Tüyap Konya Fuarı yeni yılda yüzde 25 büyüme hedefliyor

Tüyap Konya Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaklaşık 250 bin ziyaretçiyi ağırlayan Tüyap Konya Fuarı'nın, 2011 yılında 13 farklı fuara ev sahipliği yapaca

Tüyap Konya Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaklaşık 250 bin ziyaretçiyi ağırlayan Tüyap Konya Fuarı'nın, 2011 yılında 13 farklı fuara ev sahipliği yapacak.Fuar yetkilileri yeni yılda yüzde 25 büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Konya Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Tüyap Konya Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Sanayi Odası (KTO) Tüyap Konya Uluslar arası Fuar Merkezi'nin, yaklaşık 66 bin 700 metrekare sergileme alanı ile Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını belirtti. 2010 yılında 11 farklı fuara ev salipliği yaptıklarını anlatan Ersözlü, fuarları yaklaşık 250 bin ziyaretçinin gezdiğini aktardı. Tarım yapı-ısıtma, gıda, ayakkabı ve mobilya gibi sektörlere yönelik farklı fuarlar düzenlediklerini bildiren Ersözlü, "Tüyap fuarlarımıza 35 ülkeden yaklaşık bin 500 firma katıldı. 250 bin ziyaretçiyi ağırladık. Gelecek yıl daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Yapılan fuarların Konya'nın sosyal ve ekonomik hayatına da olumlu katkılar sağladığını ifade eden Genel Müdür İlhan Ersözlü, fuarların yaklaşık 100 farklı sektöre iş imkanı sağladığını dile getirdi. Ekonominin iyi gidişatından dolayı fuarcılığın da olumlu sonuçlar verdiğini belirten Ersözlü, Konya fuarına Belçika ve Almanya gibi ülkelerin de katılacağını sözlerine ekledi.

2011 yılında mevcut kapalı alanlara 6 salon daha ilave edeceklerini anlatan Ersözlü, yeni yılda yüzde 25'lik bir büyüme hedeflediklerini dile getirdi. Gıda, ambalaj, mobilya ve ideal ev fuarlarıyla yılın ilk yarısını kapatacaklarını bildiren Ersözlü, şöyle konuştu: " 2011 de toplam 13 fuara ev sahipliği yapacağız. Yenileme ve yatırım çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca daha iyi hizmet verebilmek için bir de restaurant yapmayı planlıyoruz."