Genç sporcular satranç tahtasında yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Bursa Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Yaş Grupları UKD Satranç Turnuvası' toplam 350 genç sporc

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Bursa Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Yaş Grupları UKD Satranç Turnuvası' toplam 350 genç sporcunun katılımıyla yapıldı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Zeki Müren ve Müzeyyen Senar sergi salonlarında gerçekleştirilen satranç turnuvasında 7 ile 18 yaş arasındaki toplam 350 sporcu, 15 ayrı kategoride yarıştı. Genç yeteneklerin turnuvalara hazırlanması amacıyla düzenlenen etkinlikte, ayrıca 7-12 yaş arasındaki sporcular da 'Türkiye Küçükler Şampiyonası Finalleri İl Turnuvası' kapsamında kıyasıya mücadele etti.

Genç satranç ustaları rakiplerini yenebilmek için uğraşırken, aileleri de salonun dışından çocuklarına destek olmaya çalıştı.

İki gün süren turnuva sonunda, 18 yaş kategorisin Ömer Borucu, 16 yaş kategorisinde Mehmet Hakan Yarımağa, 14 yaş kategorisinde Fatih Kaleoğlu birinci oldu. 14 yaş kızlar kategorisinde İrem Aktan'ın birinci olduğu müsabakalarda, 12 yaş kategorisinde Anıl Berk Erdoğan, 12 yaş kızlar kategorisinde de Beyza Gül birinciliği elde etti.

11 yaş kategorisinde Erim Emel Turgut, 11 yaş kızlar kategorisinde Dila Tuana Uçar, 10 yaş kategorisinde Özgür Abi, 10 yaş kızlar kategorisinde de Nimetnur Özgünseven birinci oldu. 9 yaş genel kategoride Sude Hereklioğlu, 9 yaş kızlar kategorisinde de Aylin Molla'nın birinci olduğu yarışmalarda 8 ve 7 yaş gurubundaki tüm sporculara madalya verildi.